Tidsbrist

Sorry för den dåliga uppdateringen, men jag har verkligen inte haft tid. Fast än att vi oftast bara myser hemma på dagarna så räcker inte tiden till. När hon sover så måste jag ju plocka och fixa till här hemma, och tvättmaskinen, ja den har nog aldrig gått så mycket som nu! :)
Idag har jag ogjort en hel del, men det beror på att vi faktiskt inte steg upp förrän 10.30! Okej, vi vaknade först 07.00, men då hade inte jag någon lust att stiga upp så hon fick mat och sen somnade vi igen. Grymt skönt och välbehövligt! 

Och lillgumman hon bara växer och växer, även fast jag ser henne hela tiden varje dag så märker jag en enorm skillnad, och allra mest på längden! Blir kul att se på torsdag vad hon har gått upp, vet dock inte om hon kollar längden då, men det får vi ju se.. Pappa ska få följa med då också, för vi har inte tid förrän halv 5.
Förra gången vi var där var nämligen ingen rolig upplevelse, hon hade sovit i ett par timmar innan vi for dit och alltså inte ätit på lika länge. Så då jag hade klätt av henne för vägningen och mätningen så började hon skrika, ordentligt. Men det är ju inte så konstigt, kan ju inte ha varit ett så roligt uppvaknande då dom sliter och drar i henne för att mäta längden. Huvva!
Hoppas alltså på ett trevligare bvc-besök på torsdag! :)

Idag har vi inget planerat, blir bara hemmamys och kanske en prommis lite senare. Nu är det dock dags för blöjbyte hör jag ;)


Lilla älsklingen i vagnen


Vackra barn!


Att ligga på mage är inte SÅ kul..


Inte heller att få medicin...


Men mammas knä är ganska mysigt :)



Mammaträff hos Johanna & Ozzy

Usch vad jag känner mig onyttig och slapp idag, har inte fått ett skit gjort faktiskt. Knappt så att jag har fått på mig själv några kläder.. Men vad gör det egentligen då man har världens finaste tjej hemma att lukta på?:)
På tal om henne så har hon just somnat efter att ha varit vaken i några timmar... Vi började ge henne medicinen mot torsken igår, och jag tycker nog att det redan blivit skillnad både på hennes beteende och så i munnen. Skönt!
Däremot så gillar hon inte alls då man droppar det där i munnen... Luktar som en riktigt stark tandkräm, så det är kanske inte så konstigt att hon grimaserar :)

Igår var vi ju som sagt på mammaträff hos Johanna... Himla trevligt var det. Nästa vecka ska vi till Emma & Hugo i norrfjärden..
Tog såklart lite bilder på alla ungar. Här har ni dom :)


Från vänster : Mira, Ozzy, Hugo, Theo & Molly :-)


Mira hade lärt sig ställa sig upp själv sen sist! Stora tjejen!


Hugo, Theo & Molly slappar på golvet :P


Mira också!


:)


Mira åt rån och spanade på bebisarna :-)


Nej nu måste jag åtminstone försöka ta mig ut på en liten promenad i det soliga vädret...
Tjing! :)

Tack!

Har inte haft tid att uppdatera på ett tag, men måste iaf skriva ett snabbt inlägg nu..
Jag vet att Maria brukar läsa min blogg, så jag vill passa på att tacka dig för det fina kortet du kom med och även för innehållet :) det var jättegulligt - och som sagt, du får komma och kika på henne ordentligare nån annan gång! Kanske då Lena kommer hem :)

Har just lagt lillan igen efter lite morgonmys, så nu ska jag göra mig själv klar för idag ska vi på mammaträff hos Johanna. Det blir första gången lillan får följa med nånstans förutom till mormor eller farmor och farfar då såklart. Så det ska bli kul! :)

Fick ju besök av Johanna & Ozzy, Sofie & Theo och Frida i måndags så här kommer två bilder från då, och såklart också en på min lilla älsklingstjej :)


Johanna och Ozzy :)


Och så "lilla" söta Theo :)


Våran snyggunge :)

Mer bilder :)

Imorse väckte lillhjärtat mig halv 9 och ville ha mat.. Så efter en ganska lång tids ätande, mys och blöjbyte sitter jag nu här med dagens första kaffekopp. Har även hunnit stryka hennes nytvättade sängkläder eftersom att det hände en liten olycka i dom hon hade innan - en ordentlig spya handlade det om :p
Jag som i vanliga fall är väldigt kräsen när det gäller bajs och kräk har nu fått se en helt ny sida av mig själv. Självklart blir det ju inte samma sak då det är ens eget barn som släpper ut dessa saker, men att det skulle gå såhär enkelt trodde jag inte :)

Idag tror jag att vi ska få besök av Johanna, Ozzy, Frida å Mira om nu Fridas näsa har blivit friskare. Men det lät då så igår iallafall så vi får väl se :) ska bli kul att få visa upp lillan, för dom har faktiskt inte sett henne ÄN!
Var även tänkt att Emelie och Jessica skulle komma ikväll, men fick ett sms igår av Emelie där hon skrev att dom höll på att bli förkylda, så det lät ju inte allt för lovande. Vill inte riskera att lillan blir förkyld så det besöket får nog vänta...

Måste passa på att städa lite nu medans älsklingen sover... Men bjuder på lite bilder även idag! :)






Ha en bra dag!

2 veckor

Idag var det exakt 2 veckor sen lillan kom till världen... Vars har tiden tagit vägen?! Det gäller verkligen att ta vara på varenda minut, för fortsätter det såhär börjar hon snart högstadiet! 

Och att det har gått 2 veckor betyder också att Johan börjar jobba på måndag.. Han är dock och jobbar idag med, men bara 4 timmar så det blev en liten mjukstart. Hade riktig panik dom första dagarna då jag insåg att han bara skulle vara hemma 10 arbetsdagar med oss, men nu har nervositeten för att vara själv släppt ganska mycket.. Visst hade vi ju jättegärna velat ha han hemma länge, länge till, men vi måste ju helt enkelt klara oss utan honom om vi ska få några pengar i familjen :)

Just nu ligger Molly och pratar för sig själv i vagnen, och jag tycker SÅ synd om henne.. Hon har nämligen fått sån där torsk(nån slags svamp..) på tungan. Är tydligen inget farligt men man märker ändå hur mycket det besvärar henne. Lilla gumman!
Läste på en sida på internet igår att det oftast självläker efter ett tag, men att om man vill påskynda det lite kan man antingen doppa nappen i Loka och ge, eller så pensla med Loka på en tops på tungan. Så ska fortsätta med det och se om det ger något resultat...
Är det någon som vet nåt annat som funkar?

Annars är allt bra med oss, hon sover jättebra på nätterna och jag får t o m oftast ställa klockan för att väcka henne efter 5 timmar då hon inte vaknar själv, för tydligen ska dom inte vara utan mat mer än 5 timmar enligt dom på BB.. Så igårkväll somnade vi 22.30, sen åt hon 03.30 och så vaknade vi 09.00. Det är ganska bra :)

Nu ska jag gå och koka kaffe och göra mig klar för dagen, för nu blev det himla tyst i vagnen så då måste man passa på :)


Förlossningsberättelse

Hade väl egentligen inte tänkt skriva någon sån, men låg och funderade igårkväll då jag skulle sova på hur allting gick till, och kom då fram till att jag vill skriva en berättelse mest för min egen skull så att jag själv kan gå tillbaka och läsa senare då jag kanske hunnit glömma en del.
Så here we go... :)

Det hela startade fredagen den 4/9 ungefär halv tolv på dagen då vattnet helt plötsligt, och helt oväntat gick då jag ställde mig upp för att kolla om regnet lugnat ner sig. Jag stod länge kvar i hallen för att vara helt säker på att det verkligen var det som hände innan jag ringde till Johan som var och jobbade och bad han komma hem. Ungefär 5 minuter senare var han hemma, nervös och chockad precis som jag. Efter att vi lugnat ner oss lite och städat bort det värsta av pölarna så ringde jag till sunderbyn för att höra om vi skulle komma upp för en koll. Kvinnan i telefonen gav oss då ett bättre förslag - att vi skulle ringa på specmödra här på sjukhuset för att fara dit och göra en ctg, istället för att behöva släpa oss till sunderbyn då vi mest troligt hade blivit hemskickade på en gång eftersom att jag inte hade ont överhuvudtaget. Så jag ringde dit istället och vi fick en tid halv 1 för koll.
Där fick vi konstaterat att det var vattnet som gått, och jag fick ligga i en ctgkurva i ungefär en timme. Jag hade ganska mycket sammandragningar, men som sagt, inte ont överhuvudtaget. Så vi fick precis som vi trodde åka hem igen...
Vi for på videoteket och hyrde 3 filmer, och sedan till mamma för att äta lunch.
Jag minns att jag började få lite ondare då vi satt och åt, men långt ifrån så ont som jag trodde att man skulle ha. Så vi for hem, la oss i sängen för att försöka vila och såklart vänta in mer smärta. Det var nog den enda gången i mitt liv som jag verkligen längtade efter att få ont!
Exakta klockslag har jag redan hunnit glömma, men då jag läser i papprena om förlossningen så står det att jag började få ordentliga värkar ca 21.00. Så det var nog då Johan tvingade mig att ringa sunderbyn första gången. Kvinnan som jag fick prata med då frågade hur länge värkarna höll i sig och hur länge det var mellan dom. Och då hade jag nog ungefär 4minuter mellan varje värk, och dom höll i sig max en halv minut. Så hon tyckte att vi skulle avvakta, och att vi kunde värma handdukar som jag skulle lägga mot ryggen. Då trodde jag att det skulle bli en lång väntan på bebis och att vi med all säkerhet skulle få vara hemma hela natten, för SÅ ont hade jag faktiskt inte. Allt det onda satt i ryggen och ner efter benen vilket tydligen var normalt, men jag hade förväntat mig nåt helt annat.
Johan sprang iallafall mellan köket och sovrummet och värmde dessa handdukar i micron. Men efter några vändor tog han in den i sovrummet och ställde den på hans sängbord, för då ville jag ha en varm handduk hela tiden. Det var så skönt! Det hela slutade dock med att några handdukar brändes och det stank i hela huset, så vi la ner det projektet och jag släpade mig istället mot duschen. Där satte jag mig på pallen i duschkabinen med varmt vatten på magen och ryggen. Johan stod och duschade mig, och jag kände mig som en gamling på ett äldreboende som inte kunde duscha själv. Haha. Började få ondare och ondare men smärtan var fortfarande hanterbar. Stod t o m och skrattade där i duschen medans värkarna kom.
Nu hade nog klockan hunnit bli 23.00 när jag la mig i sängen igen. Och återigen så var det Johan som tyckte att vi skulle ringa till sunderbyn en gång till. Men envis som jag är så vägrade jag, så Johan ringde själv och förklarade situationen. Barnmorskan ville iallafall prata med mig, och då hörde hon nog att det var ganska nära. Så hon tyckte att vi skulle komma in. 23.30 var vi iväg. Jag ringde mamma i bilen påväg dit som jag hade lovat. Nu hade jag ungefär 2 minuter mellan värkarna och dom höll i sig i ca 1 minut. Det var ett ordentligt tryck neråt, kändes ungefär som att jag skulle skita på mig! Pratade med mamma under två värkar och hon lugnade mig och sa att jag skulle andas genom värkarna istället för att trycka på. Det var riktigt svårt men gick till slut.
Vi var framme i sunderbyn ungefär 00.15 så vi parkerade på akutparkeringen och gick in. Såg inte en skymt av någon rullstol så jag fick helt enkelt gå hur svårt det än var. En sköterska på akuten visade oss en skylt som skulle leda oss till förlossningen, och jag trodde väl att det skulle vara ganska nära. Men helvete, det var ju som att gå i en labyrint. Genom källaren, och i långa korridorer hit och dit. Vägen tog aldrig slut kändes det som! Jag blev tvungen att stanna flera gånger, trycka mig mot väggen(av nån anledning..) och även nästan krama sönder Johan..
Men så till slut var vi framme. Barnmorskan som vi pratat med i telefon öppnade åt oss och tog oss först in i ett vanligt undersökningsrum, sen insåg hon nog ganska snabbt att vi inte skulle bli där länge så vi fick lägga oss i en förlossningssal på en gång istället. Jag blev kopplad till en ctgkurva igen och vi drack lite saft. Nu hade jag rejäla värkar så jag fick prova lustgasen på en gång. Förstod mig inte alls på den i början, utan tyckte mest bara att den var obehaglig och luktade illa, så jag spydde.
Nu skulle barnmorskan kolla om jag öppnat mig nåt, och det hade jag minsann. 5cm! Nu har du ju gjort hälften sa hon, och jag såg timmarna framför mig... Klockan hade dock redan hunnit bli 01.30, så det var ju inte alls så länge kvar, men det kunde jag ju inte veta. Gav lustgasen ett nytt försök och provade även gåstolen, att stå tyckte jag var jätte oskönt och mina ben var så svaga, så jag la mig i sängen igen och andades lustgas när värkarna kom. Barnmorskan och Johan hade nu hunnit fråga mig ett antal gånger om jag ändå inte skulle ta epidural eftersom att jag hade ganska svårt för att andas genom värkarna, och den skulle ju tydligen ta bort den smärtan.. Så tillslut gav jag med mig så hon hämtade läkaren. En väldigt konstig prick av det jag minns, om inte annat så var han då riktigt nyvaken. Han hälsade och förklarade hur det skulle gå till, och sen berättade han om allt i detalj vad han gjorde på mig. Som tur var så sov jag nu mellan värkarna eftersom att jag verkligen börjat gilla lustgasen och tog den kanske liiite för ofta :-)
Tror även att det var nu nångång som jag låg och yrade om att saften var så god, så Johan hade rätt så kul åt mig!
Efter ungefär en halvtimme skulle epiduralen börja verka, jag själv minns väl inte att den gjorde så stor verkan. Men enligt Johan så hjälpte den nog en del. Hade ju fortfarande enorma krystvärkar, men det andra onda försvann och jag kunde slappna av bättre. 
Nu hade jag öppnats 7cm och klockan var 02.30. Minns faktiskt inte så mycket från då och fram till 04.00 då jag var helt öppen och fick börja krysta. Så stark har jag nog aldrig kännt mig. Jag tog i utav bara fan, för nu visste jag ju att vi snart skulle få träffa våran bebis! Barnmorskan och Johan peppade mig jättemycket. Kan fortfarande höra deras röster eka i mitt huvud "kolla tjejen!", "bra anna, du är så duktig!" osv. Barnmorskan frågade om jag ville känna på huvudet då det kommit ut en bit, men jag tackade nej :P
Någon minut senare var huvudet helt ute och i nästa värk krystade jag en gång så kom hela bebisen! Jag hörde ett så ynkligt litet gråt precis då hon kom ut. Både jag och Johan började då gråta, massor. Dom la inte upp henne på bröstet direkt eftersom att navelsträngen var för kort, så Johan fick klippa den först. Sen fick jag se henne, så liten och så vacker! Tårarna bara forsade, kunde inte riktigt förstå vad som precis hade hänt. Vilken känsla, helt obeskrivbar...
Lördagen den 5/9 kl 04.22 föddes alltså våran lilla flicka - Molly!
Världens finaste.
Vi älskar dig!




Molly och Theo :)

Ikväll har vi haft besök av Sofie, Krille och Theo. Vi hann ju inte ta några bilder på BB på dom små tillsammans så vi gjorde det idag istället.. :)
Och nog kan man ju ana en viss storleksskillnad... Haha, så sött!
För er som inte redan vet så föddes ju dom på samma dag(eller natt..) molly kom ut 04.22 och Theo 07.49, och inte nog med det - vi födde dessutom i rummen mittemot varandra. Det är inte så stor chans att det händer tror jag :P





Nu hör jag ett litet gnäll från vagnen så det är väl bäst att kolla läget!
Hejsvejs :)

Fullt upp

Jag antar att ni förstår varför jag är så frånvarande, men bloggen är verkligen inte högt upp på min priolista just nu. Vi har fullt upp med att lära känna varandra och umgås tillsammans lilla familjen. Det gäller ju att ta vara på tiden medans Johan är hemma sina 10 pappadagar!
Livet har verkligen gjort en helomvändning, och absolut till det bättre! Att vara mamma är det bästa som finns. Vi är SÅ lyckliga! :)

Har hunnit lägga in lite mer bilder på datorn sen sist så här kommer några!










Hoppas det är bra med alla er också! Vi hörs :)

Älskade Molly är här!

Tusen tack för alla gratulationer som vi fått! Kommer inte att svara på några kommentarer nu, men gör det så fort jag orkar och har tid, det lovar jag! :)

Och ja, som nu dom flesta redan verkar veta så har nu våran lilla prinsessa Molly kommit till världen. En helt underbar liten tjej som vi bara älskar mer för varje dag som går!
När hon kom ut 04.22 på lördagmorgon vägde hon 3185g och var 49cm lång. Då vi for hem från BB igår hade hon gått ner litegrann och väger nu 2940g. Så en ganska så liten tjej är det vi fått :)
Förlossningen gick bra, hon var ute på 20min efter att jag fick börja krysta. Och hela förlossningen från det att vi kom in tog ca 4 timmar. En helt otrolig upplevelse som inte går att förklara med ord!

Jag bjuder på en bild på Molly hos sin pappa, och så återkommer jag någon annan dag med lite bättre uppdatering!



Kramar från oss!

Vattnet har gått!!!

Ja, så är det faktiskt! :)
Jag satt och surrade med Anna på msn idag kring 11 eftersom att tanken var att jag skulle dit idag och hälsa på. Men eftersom att det regnade så sjukt mycket just då bestämde jag mig för att avvakta lite.. Ställde mig upp från datastolen för att gå ut och kika hur himlen såg ut då jag tyckte att regnet lugnat ner sig lite, och DÅ när jag stod där ute på bron kom vattnet! Sprang in och stannade upp en stund i hallen och det bara forsade. Jävligt häftigt var det :) OCH vilken tur att jag inte var i bilen påväg till Stridholm då, att jag faktiskt var smart och väntade in regnet!
Letade snabbt som attan upp telefonen och ringde Johan som var på jobbet för att berätta nyheten och såklart få hem honom. Han blev ganska chockad :p
Efter det ringde jag upp till sunderbyn för att höra om vi skulle komma upp eller hur vi skulle göra eftersom att jag inte hade fått några värkar. Och då sa sköterskan i telefonen att vi kunde ringa specmödra här i Piteå och höra om vi kunde komma dit istället, så det gjorde jag, och det gick bra.
Vi fick komma dit kvart i 1 för att göra en CTG och kolla så att det då verkligen var vattnet. Och att det var vattnet fick vi konstaterat, och lillan i magen verkade må perfekt. Mina värkar däremot tyckte hon var lite för oregelbundna för att vi skulle behöva åka in. Men däremot så sa hon att jag ändå hade såpass mycket värkar så hon trodde inte att det kommer sluta med igångsättning utan att jag faktiskt kommer att starta av mig själv... Så vi får väl se!
Senast på måndag har vi iaf lillan hos oss hur nu än förlossningen sätter igång! Det trodde jag verkligen inte, men oj så välkommen hon är! :)

Nu ska jag lägga mig igen en stund och hoppas på att få lite ondare... :)

Konstig dag

Idag har varit en konstig dag... Har inte fått nåt vettigt gjort alls. Bara slöat framför tvn eller suttit vid datorn.. Fick ett roligt samtal inatt halv 2 som gjorde så att jag inte alls har kunnat koncentrera mig idag! Sofie åkte nämligen in till sunderbyn pga att vattnet gått! :) vandrade omkring länge, länge efter detta samtal och kunde inte alls somna förrän efter hennes sms som kom nångång kring 4, där det dock stod att dom fick åka hem... Riktigt trist. Men nu är det ju iallafall på G!
Efter smset har jag bara sovit korta stunder fram till kl 7 då Johan gick upp och ville ha skjuts till jobbet..

Pratade nyss med Sofie - och hon ska nu försöka sova en stund eftersom att det inte blivit mer än två timmar för henne på det här dygnet. Och startar inte värkarna "på riktigt" och av sig själv så blir hon igångsatt fredagmorgon!! Det är INTE länge kvar. Tänk, på mindre än två dygn är dom en till i familjen! Usch vad avis jag blir :)

Har varit ute på en kort promenad med Amie nyss, och tror bestämt att vi ska gå en längre senare också. Har nämligen tänkt starta något ;)
För nu om nångång kommer det ju bli ännu mer tråkigt att vara gravid. Vem ska jag nu gnälla tillsammans med?!
Nej fy sjutton vad jag hoppas att jag slipper gå över en jävla massa dagar.. Jag tycker faktiskt att nån av oss kan få på bestämd tid eller kanske t o m tidigare!

Nu måste jag klä på mig vanliga kläder och börja rulla mot Ångsågen. Hejs!

Handlat lite

For in en snabbis till stan för att handla lite grejer som jag spanat in. Och så tog jag äntligen tag i att köpa en väldigt tråkig grej - nämligen en bröstpump. Ja det var lika trist och dyrt som det låter. Men tur att jag vann 500:- på bingolotto i söndags. Räckte ju till nästan hela iallafall :)
Blev även två tröjor/tunikor/klänningar(vad man då ska kalla det?) till mig själv från gina. Och så fick sig lillan en till filt och en söt rosa leopardmönstrad sparkdräkt!

Senare då jag ska hämta Johan från jobbet i vanlig ordning blir det handling för oss, och då tror jag bestämt att jag ska köpa med mig hem lite lotter. För igår då jag skulle hämta ut min vinst från i söndags så passade jag även på att lämna in två jättegamla bingolotter som jag fått av mormor tidigare där hon hade vunnit två sverigelotter på varje. Och på dom lotterna vann jag 125:-. Så jag tror att turen börjar bli min nu, snart är jag RIK! ;)

Nä om man skulle dra ett varv med dammsugaren kanske, det är då verkligen behövligt.

RSS 2.0