5 årsdagen

Idag har jag och Johan varit tillsammans i 5 år. Och dagen till ära har vi inte, och kommer förmodligen inte heller att hinna träffas nåt. Lite trist, men vi får väl fira nån annan dag :)

Under dessa år har vi hunnit med :
Bo i 4 lägenheter och nu i vårat hus(ja vi gillar att flytta...) :p
Skaffa hund -05
Och katt -06
Resa, dock bara en resa tillsammans och det var till Thailand -08
Flyttat isär i några månader och ett "uppehåll", det gjorde oss mycket starkare tillsammans!
Och nu har vi världens finaste dotter tillsammans, som föddes i sept -09 som nog de flesta vet :)
Kärlek

Herrejävlagud

Jag sitter och tittar igenom bilder på Molly från hennes första veckor med oss utanför magen. Brukar göra det ibland bara för att påminna mig själv om att hon faktiskt har varit pyttepytteliten!
För mig är hon fortfarande det, men nu då jag ser på bilderna kan jag ju se en viss skillnad..
Kolla bara den här, Johan ser ju ut som en jätte!! ;)



Nu ska här duschas... Natti sen! :)

Skrattattack :)



Haha, är hon inte världens sötaste? :)
Synd dock att jag filmade med kameran stående, nu blev ju filmen felvänd. Men det var ju hursomhelst skrattet som var det viktiga.
Måste också ursäkta mig för röran i bakgrunden, johan höll på att koppla in "nya" lampor över köksbordet..
Och även denna gång var det mormor som stod för busandet.. Är lite svårt att både busa och filma samtidigt :)

På valborg

Idag har det varit fullt upp. Vi började dagen med att fara till Johans moster och fika, där blev vi i ungefär två timmar. Sen for vi på barnens hus och clas olsson, och så hann vi bara hem och vända så for jag och molly till sofie å theo och Johan for och såg en fotbollsmatch. Har dessvärre inte blivit så mkt av att vara ute idag, men jag hoppas på lika bra väder imorrn för isf ska vi vara ute mycket..
Måste in till stan och köpa ett par skor som jag lagt undan. Jag och Anna suktade efter dessa skor redan förra månaden, och hon slog till, men jag var alldeles för fattig för att ha råd. Men nu tänker jag faktiskt köpa dom!

Hursomhelst.. Det var inte det jag tänkte skriva om nu.
Jag måste bara dela med mig av min nervositet, rädsla och ångest(låter säkert töntigt för vissa, men det skiter jag i..)
Molly ska sova borta på fredag för första gången, det blir hos mormor. Och det handlar inte alls om att jag inte litar på att mamma kan ta hand om henne eller nåt sånt. Det sitter enbart hos mig själv. Jag tycker det är skitjobbigt redan nu, och då har jag bara hunnit tänka på det en miljon ggr. Vi har väl tänkt göra det ett tag, men jag har som lyckats slingra mig några gånger för att det är enklast så. Valborg har vi ju planerat sedan länge tillbaka och nu SKA det göras. Jag gruvar mig för då vi ska lämna henne, för då lär jag ju börja gråta, och det har jag inte alls nån lust med. Och så gruvar jag mig för då vi väl är borta, att jag inte ska kunna ha kul pga av att jag kanske bara tänker på henne. Och så de två värsta stunderna, när vi kommer hem på natten och Molly inte ligger i hennes säng bredvid oss, och på morgonen då jag inte kommer att vakna av henne eller få vara den som tar upp henne först.
Jag kan ju förstå att det här kommer vara nyttigt för oss båda, hon är van att jag alltid eller nästan alltid är med henne alla hennes vakna timmar. Och hon är van att jag är den som tar upp henne på morgonen direkt hon har vaknat. Men min rädsla är framförallt att hon ska undra "vars är mamma?". Eller att hon saknar mig på samma sätt som jag saknar henne. Usch det skär i hjärtat bara av tanken. Hon är ju väldigt mammig, det vet nog dom flesta. Hon kan börja gråta bara för att jag går iväg en bit och hon inte ser mig längre, och det är ju såklart inte alls särskilt kul.
Jag hoppas verkligen att det kan bli helt tvärtemot mina dumma tankar, och att allting går jättebra för MIG. För som sagt, det här handlar inte om att jag inte tror att Molly kommer ha det bra hos hennes mormor. Och är det så att det inte går bra, ja då får vi väl helt enkelt bara fara hem. Det är ju egentligen inte värre än så. Men när man väl börjar tänka, då skenar det alltid iväg till helvetet typ...

Nä nu ska jag försöka tänka positivt innan jag gräver min egen grav! :)
Dags för lite middag kanske..
Hejj!

Såld!



Oj så skönt! Nu slipper jag se den här bilen nå mer!
Visst är den ful?:) 

Lördag idag, och inte alls så kul väder ute. Jag hade ju tänkt att vi skulle premiärsitta ute på altanen i helgen med en kopp kaffe eller två, men då blåser man ju bort som det är nu..
Kring 2 kommer Viktor, Sofia, Alva och Hugo hit. Jag har ju inte hunnit träffa Hugo, som är ungefär en månad nu. Ska bli kul att se en sån där pytteliten igen, och då verkligen inse hur stor Molly har blivit! Hon är ju fortfarande som en liten nyfödd bebis för mig :)

Nu vaknade hon så nu är det matdags för damen! Trevlig kväll!


Vill ha!

Åh va det är mycket saker jag vill ha just nu, jag vill göra om massor här hemma. Byta gardiner, byta ut lite saker OCH inreda Mollys rum och i det ingår ju såklart nya tapeter också.
Som om inte det var nog så skulle jag gärna vilja ha typ 50kvm mer boyta på huset också, NU. Men det får jag isf snällt vänta på ;)

En cykel vill jag också ha, en vit fin med cykelkorg och några växlar. Så om nu någon vänlig själ känner för att uppfylla min önskan blir jag ju mer än glad :P
Vi fick ju igen lite på skatten, men dom pengarna kommer gå till att göra klart här ute bland lerhögarna. Behöver nya plattor, jord och gräs. Usch vad tråkigt, men samtidigt så är det ju inte alls kul som det är nu heller.. Tur att dräneringen är bortgjord iaf!

Idag måste vi ju såklart ut och gå i det fina vädret.. Hoppas att Emelie vill följa med!

Ha en bra dag!

Godmorgon

Idag vaknade vi 06.00 här i huset. Tidigt med ändå mycket bättre än 05.20 som hon ville upp igår morse ;)
Har inga planer för dagen, så allt är välkommet!

Pratade med Sofie igår som hade pratat med en tjej som heter Maria som har ett barn i ungefär samma ålder.. Hon tyckte att vi skulle styra ihop en "mammafest" med lite olika mammor. Det lät ju som en himla kul idé tycker jag! Däremot så vill jag tillägga att tjejer som inte har barn är självklart också välkomna! Dom hade pratat om nångång i mitten av maj.. Så finns det några som är intresserade? :)
Mina egna mammor räknar jag såklart med, ni har inget val ;)

Tjing!

Plugga

Hejhopp! Vilken skön helg vi haft! Dock kunde ju vädergudarna ha varit lite snällare igår ;) naturligtvis var jag just ute och gick medans snö/slaskvädret satte igång. Jag och Johan gick in till stan och fikade med Agneta, sen tog Johan agnetas bil å körde hem så fick hon gå med oss istället.. :)
Herregud va blöta vi var!

Till något helt annat.. Jag var ju på vägledningscentrum i fredags. Och som det ser ut nu, så ska JAG börja plugga på heltid och distans från den 31 maj! Sista ansökningsdagen är den 3:e så jag har fortfarande några dagar att fundera.. Men saken känns egentligen redan rätt solklar. Jag ska helt enkelt plugga upp så att jag får slutbetyg från gymnasiet, för inte ens det har jag. Det lär ju ta sin tid, men det borde vara värt det..
Jag får ta ett steg i taget.. Känner jag då efter att jag är klar med det, att jag t ex vill jobba ist. Då gör jag det. Och så väntar jag med att söka in på en utbildning.
Okej jag är ju inte yngst, men jag har ju fortfarande kvar 40 år att jobba! Det blir nog bra det här, jag känner mig faktiskt riktigt peppad!
Och att jag ska plugga hemma innebär ju dessutom att Molly inte behöver börja på dagis än. Då ska vi söka in så att hon får börja till hösten -11 istället. Klockrent tycker jag! Visst kommer det säkert bli tungt att få ihop tiden så att jag hinner plugga samtidigt som jag har henne hemma.. Men med mycket vilja och självdisciplin går det nog bra :)

Nån bild kan ni också få.. och varför jag tar många bilder svartvita och bruna är för att jag är i full gång med att förstora och framkalla så ska hela huset fyllas med bilder på våran stjärna. Nä kanske inte riktigt hela, men nästan ;)




Nu blir det slöande framför tvn!

VLC

Hej och hå! Idag är det fredag och det är ju aldrig fel. Däremot har vi inga planer för helgen, verkligen INGA. Det är ju lite trist, men ändå kanske skönt.

Vad är det som händer i världen egentligen? Naturkatastrof med vulkan å grejer. Jahaja säger jag bara.. Inte vet jag om jag bara är blåögd och inte vill tro på saker, men ja dom borde väl kunna det dom gör. Men det med att man inte ska gå ut i onödan och allt sånt känner inte jag riktigt för att hålla mig till. Okej om det nu bara håller i sig i ett par dagar, då överlever vi väl utan nån barnvagnspromenad. Men om det här håller på i flera månader eller år som dom surrat om att det kan göra så nja, jag tror inte att jag har tänkt sitta inne med Molly hela sommaren.. :)
Det skulle väl inte vara farligt för vuxna människor utan andningsproblem osv. Men däremot för barn kunde det tydligen skada. Hur vet jag inte riktigt, men nåt med andningen gissar jag..
Vad säger ni? Har ni tänkt isolera er eller? :)

Idag ska jag till vägledningscentrum för att kolla upp vad det finns för studiealternativ, utbildningar eller först och främst om jag kan börja redan nu att läsa upp lite grundämnen. Mina betyg från backa är ju i princip obefintliga tyvärr. Jag får väl skylla på att jag var ung och dum, men ändå vet jag inte om jag hade mått nå bättre av att verkligen satsa järnet då heller. För jag var verkligen skoltrött, och det var enligt mig ett rent helvete att vara på skolan. Men om jag ångrar mig idag? O ja.

Jag trodde att jag på nåt sätt skulle hinna slappna av och inte tänka så mycket på det som komma skall efter mammaledigheten. Men ack vad fel jag hade.. Känns som att Molly nyss föddes och redan nu och sen flera månader tillbaka har jag varit tvungen att fundera på framtiden, dagisplats(när och var?). Jobba eller plugga(och isf till vad?).. Ja om man ändå hade varit smart och haft det klart för sig för längesen, men det blev ju inte riktigt så.
Tror dock inte att jag kommer komma fram till nån superlösning idag heller, men det skadar ju inte att kolla läget och iaf försöka. Vi får väl se helt enkelt..

Ska roa min lilla tjej lite nu. Vi hörs, ha en trevlig helg! :)

Ultraljud

Idag är det 1 ÅR sen jag och Johan gjorde en av de häftigaste sakerna jag gjort i hela mitt liv. Nämligen ultraljudet på min mage och lilla Molly :) jag minns hur äckligt nervös jag var då jag låg där innan jag fick veta att allt var okej. Och då hon sedan sa att allt såg ut precis som det ska så rann det ett antal tårar, vilken skön känsla!
Varför jag kommer ihåg att vi gjorde ultraljudet idag är för att Benny(Mollys farfar) fyller år idag :)
Grattis grattis!


Såhär såg Molly ut i magen :)
den här bilden är dock inte från rutinultraljudet, utan från ulet som vi gjorde i Umeå. Men bilderna från första ultraljudet var inte så bra..

Idag hoppas jag på en bättre dag, men det verkar se lugnt ut än så länge iaf. Molly fick för sig att vara vaken typ hela dagen igår. Hon blev arg direkt jag försökte få henne att sova, så det var inte sådär jättekul. Hon sov väl sammanlagt kanske 1,5 timme på hela dagen, och brukar vanligtvis sova minst 3tim och ibland mer..
Men nu har hon då somnat i vanlig ordning så den här dagen blir nog förhoppningsvis bättre. Tror att vi ska ta en prommis idag också, det är ju nästan ett måste nu när det är vår och sol ute :)

Ikväll tror jag att det blir kvällsfika me brudarna.. Jag hoppas då på det!

Bilder från idag

Vi har varit hos Johanna idag. Slänger upp lite bilder både därifrån och från då vi kommit hem!


Mira in action :)


Man kan tro att fotografen(jag) var på fyllan. Men det kan jag inte skylla på den här gången ;)
Molly och Theo iaf, sneda..


Ozzy & Johanna!


Söta Mira :)


Molly & Theo igen..


Sötplutt!


:)

Nu ska här sovas... Imorgon vore det trevligt med besök!
Godnatt :)

De senaste dagarna

Hallå hallå.
Nu har jag tagit mig lite kraft och ork till att skriva här igen. Kan ju sammanfatta de senaste dagarna lite.. :)

Fredag :
På dagen var vi hos Sofie, jag och molly såklart. Och så även Emma & Hugo. Alltid lika kul att ses med barnen, och speciellt kul är det ju att se alla deras framsteg! Nu har jag ju hört att Hugo faktiskt har börjat GÅ sen vi sågs sist också, inte illa Hugge ;)
På kvällen träffade jag Emelie och Kajsa på Nodo och fikade och surrade. Riktigt fina tjejer det där! Och Emelies mage den växer och växer. Såå kul! Jag är nog garanterat lika uppspelt som hon själv :p
Tog en bild på magen, men har inte frågat om lov till att lägga upp den än, så får nog göra det först :)

Lördag :
Jag smet iväg direkt stan öppnade och kikade runt lite. Blev såklart bara shopping till Molly som det brukar.. Hon fick sig två pyjamaser, två par byxor och en body. Är så jäkla kul att köpa kläder åt henne! Min lilla docka! Nej det kanske inte lät så bra, men ni fattar :)
Hade jag varit en aning rikare hade jag nog inte gjort annat..
Jag tog mig även en sväng in på sys, ifall att jag då mot förmodan skulle få för mig att gå ut en sväng på kvällen. Kändes inte alls så väldigt peppande då, men med lite snack med Frida och Johanna så fick dom mig på andra tankar och jag följde med! Hade riktigt kul också! Var andra gången jag var ut sen Molly kom, och den första gången höll jag bokstavligt talat på att frysa tårna av mig då vi fick köa i närmare en timme i typ 25-.
Så jag "gick hem" från challenge och kände mig riktigt nöjd med kvällen och utgången! Var inte igår jag dansade sådär mycket på en kväll, brukar känna mig alldeles för obekväm för det, men i lördags var det som sagt riktigt kul :) Så tack för övertalningen brudar!

Söndag :
Mollymys hela dagen. En långprommis och väldigt mycket slöande. Det var väl min dag i korthet :)

Idag :
Molly gjorde morgon kl 06.00 som hon förövrigt nästan gör varje morgon nuförtiden. Lite för tidigt för min smak, men det är bara upp och hoppa ändå :)
Jag har ju dock turen att hon vill sova ganska snabbt efter hon har vaknat och fått flaskan så imorse somnade hon om 07.30, och det gjorde även jag. Vi sov väl till 09.30 eller nåt sånt.
Kring 12 for vi och hälsade på Sofie och Theo. Och ett tag senare kom Johanna och Ozzy också.
Ja det var väl allt som var värt att skriva om idag, för visst har jag gjort en massa andra saker också. Som tvättat, duschat, dammsugit och sånt där tråkigt. Men det är nog inte så intressant..

Ojdå. Nu är ju klockan redan halv 11! Och jag är vaken.. Illa. Natti natti!

Plask



Ursäkta för mitt oerhört lejda skratt och att jag skakade lite med kameran där på slutet :P

Godmorgon!
Är iofs ett bra tag sen jag vaknade. Kl 6 blev det imorse.. Lilla sessan ligger och sover nu, så då passar jag på att sitta här en stund.
Idag ska vi till Sofie och Theo och ha en lite försenad mammaträff. Blir dock "bara" vi och Emma och Hugo som kommer, men det är ju då tur att vi fick ihop några iallafall! Senare ikväll ska jag och fika med Emelie, och ev några till som det då lät igår :)

Grattis svärmor/farmor Agneta på din födelsedag!

Trevlig helg! Antar att jag inte kommer vara så aktiv här nu i ett par dagar, brukar bli så på helgerna :)
Tjing!

7 månader

Tiden den springer iväg..
Idag blir våran älskade tjej 7 månader!!

Just nu ligger tösen och sover, och det har hon gjort sen strax före 4.. Hennes sovrutiner verkar ändras nu så att det bara blir att hon sover två gånger per dag istället för 3 som hon brukade förut. Men det är ju bättre att hon sover två långa istället för tre korta.

Idag har vi inte gjort nåt annat än att varit hemma. Johan har städat i källaren, var verkligen på tiden! Och jag och Molly har haft mamma här på besök en stund. Hon hade med sig en nygammal badbalja till Molly. En liten sak där hon kan sitta själv och hålla fast sig i kanterna. Den stora blå från Ikea som jag tror finns i de flesta barnfamiljshusen har inte alls varit omtyckt. Direkt vi har satt ner henne i den har hon börjat skrika i ren panik..
Men idag gick det bra. Hon satt själv i baljan och började till slut även plaska så att det flög vatten lite överallt :) så söt så!

Det var nog allt för idag. Vi hörs!

Helloo

Har inget intressant att komma med idag, men däremot så har jag lite bilder :)

Vi har varken varit på nån stuga, eller kört nå skoter, inte ens grillat korv. Men den här helgen har varit bra ändå! Igår tog jag verkligen igen min lathet med promenerandet.. Gick först till stan, där träffade vi mormor och mamma i gallerian och drack lite kaffe, sen tillbaka hem. Och senare på eftermiddan gick vi till mamma. Vilket skönt väder det var! Där ett tag var jag tvungen att ta av mig jackan då det t om blev för varmt med den. Underbart! Däremot var det inte lika underbart på en sträcka mot stan där det var ungefär 1m slask, eller kanske inte riktigt. Men det kändes då så, är inte lätt att skjuta en barnvagn framför sig då kan jag säga..

Idag har vi gjort ett lite "seriösare" stadsbesök. Då följde även Johan med, och det händer ju inte så ofta! ;)
Molly fick sig en hel del kläder av sin farmor och så fikade vi på kvarters. Tack för det!
Sen blev vi bjudna på middag hos dom och därifrån kom vi strax efter 7 :)
Molly somnade i bilen påväg hem eftersom att jag körde själv halva vägen då Johan stannade hos en kompis för att se lite hockey. Så när vi kom hem gick det knappt att väcka henne, när jag till slut fick henne att öppna ögonen så var hon ju såklart skitarg. Det här med missövning(?) är inte alls kul. Hon som brukar somna 19.30 somnade inte förrän 21.00! Jaja, för nångång ibland gör det ju inget. Men det är då verkligen inget jag skulle vilja göra varje kväll. Nog har vi tur att hon somnar så lätt som hon faktiskt gör!

Nu skrev jag ju en massa iaf.. Jaja, sådär jätteintressant var det ju kanske inte.
Men nu till bilderna!






Glad nakenfis :)


Ångest!

Just nu lider jag av väldigt mycket ångest - beslutsångest!
Jag fick inbjudan i veckan till klassfesten som är den 12 juni. Hade inte fått någon tidigare eftersom att jag egentligen inte gick ut med dessa 9:or. Men då var det en snäll tjej i klassen som fixade så att jag fick en inbjudan iallafall.
Hursomhelst, jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra!! Blir galen. Och för er som inte redan vet så kan jag ju berätta att jag hoppade bak en klass till 8:an då jag hade gått halva 9:an. Därför känns det extra pirrigt.. Men jaa, jag måste kanske fara ändå. Lär nog ångra mig sen om jag inte gör det skulle jag tro!
Däremot var ju min tidigare plan att jag skulle ha hunnit utbilda mig och skaffat ett seriöst jobb innan denna klassträff. Men riktigt så blev det ju inte :P
Istället har jag ju världens finaste dotter, och det är ju då verkligen nåt jag kan skryta om ;)
Ja vi får se hur jag gör, har ett tag att fundera på. Betalningen ska inte vara inne förrän den 25 maj så..
Däremot så kan jag inte fatta att det är 10 ÅR sen jag gick ut 9:an, eller 9 blir det ju faktiskt. Men 10 år sen jag egentligen skulle ha gått ut då.. Oj oj! Då var jag 15 år och en väldigt förvirrad själ. Vilken tur att jag har blivit vuxen. För jag skulle nog inte vilja vara 15 igen, det var faktiskt en jobbig tid i livet.

Undrar om nån från klassen läser bloggen? Vore ju kul med en kommentar isåfall :)
Nu är det snart grötdags för lilla fröken Grahn.

Glad Påsk!

RSS 2.0