Magen i v25 :)

Nu har jag varit duktig och fixat en magbild... Fast nuförtiden ställer man gärna inte upp sig utan tröja, så den här får duga ;)



Och en till, lite udda bild... :-)



Båda bilderna är tagna ikväll och nu är vi i v25+2!

När jag skulle ladda upp dom här bilderna så bläddrade jag igenom magbildsmappen och hamnade då på en bild jag tog i v11. Haha man är nu knäpp, minns att jag tyckte att jag fått stor mage då... Nog ser man ju en viss skillnad från då och nu om man säger så.. :p



Vad tycks? :)

Nej nu är det dags för mig att stänga mina blå... Sovgott!

Helg!

Jag har i och för sig haft helg hela veckan med tanke på att jag inte kunnat jobba, men riktiga helger är ju ändå mer speciella för då är ju johan ledig också. Dock ska han jobba imorrn men bara till 1 så det överlever jag nog!
Har inte gjort några planer än för helgen annat än att jag har tänkt vara ute så mycket som det går i finvädret som dom lovat oss. Och så ska jag duscha Amie, hon gör ju så att nybilslukten försvinner i forden och det gillas inte! Nej hon ska få sig en rejäl omgång med såpa, shampoo och vattenslangen... Får se vad lilla damen tycker om det :p
Och på söndag är det ju mors-dag så då ska jag väl till älvsbyn och hälsa på mormor med mammsen min..

Fick ett trevligt samtal igår av min kära vän Lena som ringde för att säga att hon nog mest troligt kommer hem nästa helg.. Det blir kul! :) då har man nått att se framemot även till den helgen.

Nej nu ska jag dricka upp min FÖRSTA kaffekopp för dagen och sen fara till jysk och coop..
Ha en trevlig helg!

Förresten, 25+0 idag för er som är intresserade ;)

Lunch

Idag blev det lunch på Nodo med Emma och Sofie.. LIka trevligt som vanligt! Och Emmas bebis som är beräknad att komma ut imorgon. Sjukt spännande! Kan ju verkligen hända närsomhelst nu. Vilken känsla! :)
Hoppas iaf att nästa gång vi ses blir med deras bebis också!
Efter lunchen gick vi en sväng på stan. Men ingen handling idag förutom en ögonskugga, duktigt gjort! :)

Nu har jag förberett inför middagen idag.. Ska göra fläskfilé med hemmagjord klyftpotatis, minimajs, paprika, morötter och lök i ugnen. Riktigt gott blir det! Och eftersom att skala och skära allt tar sån tid så gjorde jag bort det innan jag snart ska fara och hämta johan från jobbet, annars hade vi väl inte fått middag förrän kl 8 eller nått! :p

Ska börja röra på mig nu för hade tänkt hinna hämta Amie och springa in på coop före 5 också. Vi hörs!

Barnmorskan

Imorse var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. Däremot så har vikten börjat öka ordentligt nu, fast det visste jag ju redan :) SF-måttet var på 24cm och bebisens hjärtljud låg på 140.
Fick även en läkartid nästa ons för min onda rygg och rumpa. Vad jag då ska säga.. :)
Har blivit dålig med magbilderna igen, är inte riktigt min grej det där har jag märkt. Men jag ska ta en snart!

Idag är det grått och tråkigt ute så den här dagen lär nog inte ha så mycket att erbjuda.. Köpte en ny dammsugare igår så får väl testköra den kanske...

Jag blev så glad då jag loggade in här på bloggen och såg att Emelie hade skrivit en kommentar från mallis. På fredagnatt kommer dom hem och det ska bli så kul! Lär nog dock inte kunna träffa henne förrän nästa vecka, men surra i telefonen går ju alltid! :)

Ikväll blir det att ännu en gång klippa och klistra med Johanna och Daniels inbjudningskort till deras bröllop i sommar.. Synd att fantasin sätter stopp ibland, men men det blir nog bra ändå :) 

Måste få gnälla...

Nu är jag så förbannat less den här jävla skiten. Är inte alls nå kul att gå omkring och ha ont hela tiden. Går knappt köra bil, gör ont då jag gasar och då jag ska in och ut från bilen. Tar mig typ inte upp från en stol/soffa eller från sängen. Men framför allt - jag kan inte gå! Är nästan lite smått pinsamt då jag går bland folk som inte vet varför jag går som jag gör.. Ser nog inte riktigt klok ut. Hursomhelst, ska till BM på onsdag och prata mer med henne. Ser dock inte ut som att det går att göra något åt saken, att jag kan få bli sjukskriven alltså.. Men det blir ju riktigt spännande att se hur det ska gå och jobba varenda dag snart i 4 veckor!?

Och det blir inget umeå på ons heller.. Var tvungen ändra tiden för att johan ska se en "viktig" fotbollsmatch. Ja herregud, detta intresse förstår jag mig inte på! :) så nu har vi inte tid förrän den 10 juni, men men. Känns ju ändå som att vi vet vad svaret blir. Fast vi kan ju bli chockade också!

Är så sjukt trött nu så jag ska tvätta bort sminket och lägga mig. Godnatt! :)

Lite shopping

Har unnat mig lite shopping idag.. Fick med mig hem 3 klänningar/tunikor och en top och en väska. Blev himla sugen på en svart virkad bolero och ett silverhalsband med ringar på också, men hejdade mig. Någon annan gång kanske! :)
Jag och Johan blev väckta 8 imorse av hans pappa och en kompis till honom. Dom kom hit för att hjälpa Johan att ta lös ytterdörren samt sätta fast den nya. Snällt iofs, men vars tog sovmorgnarna vägen?! :) jaja, det var bara att dra sig upp och dricka lite kaffe så blev man som en människa även idag...
Nu håller Johan på att lägga nytt klickgolv i den "lilla hallen" eller vad man då ska kalla den. Ser ut att bli riktigt fint, han är så duktig min lilla gubbe!

Börjar kanske bli dags att fundera ut vad man ska äta till middag.. Åh om man ändå kunde tycka att matlagning är kul! Men tyvärr blev jag inte en av dom som faktiskt tycker det! Måste nog börja med att handla iallafall. Så hejs! :)

Tidsfördriv

Jag är ju verkligen inte den första som gör den här listan. Men den var som rolig så vafan!

Vad heter ni?
Anna och Johan
Hur träffades ni? Hm, för att göra en lång historia kort så kan jag väl skriva att vi träffades genom gemensamma vänner..
Hur länge har ni varit tillsammans? 4 år och 1 månad för att vara exakt!
Är ni förlovade? Nej det är vi inte, men jag skulle inte ha något emot att bli. Fast det är ingen brådska :-)
Bor ni ihop? Jo vi köpte hus i oktober -08 och innan det har vi hunnit med en del lägenheter
Har ni barn? Ja, fast bebisen bor i min mage än så länge. Är beräknad till den 10 sept!
Har båda körkort? Japp
Isåfall, vem kör bäst? Johan måste jag väl erkänna, om än det är i bilen vi oftast är mest irriterade på varann pga hur vi kör. Haha.
Kommer du ihåg er första kyss? Det var hemskt länge sen, men ja, den minns jag nog.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Johan
Vem är äldst? Jag! 1 månad äldre :-)
Vilka stjärntecken är ni? Jag är skorpion och Johan är skytt
Vem fyller först på året? Jag
Håller ni i handen på stan? Näe, det gör vi nog inte. Har en karl som tycker sånt är pinsamt...
Vem är längst? Johan. Och tur är väl det med tanke på mina få cm jag har att komma med!
Vem sjunger bäst? Haha, ingen av oss är väl direkt någon sångfågel. Men om jag måste välja så blir det nog jag.
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej
Kände ni varann innan ni blev ihop? Jo det gjorde vi
Vad har ni gemensamt? Inget speciellt intresse som jag kan komma på förutom isåfall renovering. Om man nu kan kalla det för ett intresse? Annars blir det väl vårat kommande barn och våran hund.
Blev du kär i första ögonkastet? Kär blev jag nog inte, men helt klart intresserad!
Har ni någon speciell låt? Nä, ingen jag kan komma på.
Har ni några "frikort"? Verkligen inte!
Har ni stora framtidsplaner? Joo det är väl klart
Har ni gråtit i varandras armar? En hel del, men det är nog jag som står för gråtandet..
Har ni varit utomlands tillammans? Ja, Thailand -08. Helt underbart!
Vilket är ert bästa minne? Oj, vi har många minnen. Men det allra bästa lär väl bli då våran dotter föds.
Vem lagar bäst mat? Är oftast jag som står för matlagningen, men om den är bra vågar jag inte svara på.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Oftast ligger han i sovrummet och ser fotboll eller hockey medans jag ser allt annat än sport på tvn i vardagsrummet! Vi är SÅ romantiska :-)
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nej inte när vi ses men oftast då vi säger hejdå eller när det är godnatt..
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Njaa. Öjebyn - Pitholm. Vet inte hur långt det är?
Blir du lätt svartsjuk? Förut var jag nog ganska duktig på det, men inte nu.
Brukar ni bråka? Brukar låter ju inte så trevligt, men är väl klart att det händer. Fast mest småtjafs, om städning osv, det vanliga..
Ringer eller SMS:ar ni mest? Johan är duktig på att smsa medans jag hellre ringer.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Älskar hans stora blåa ögon!
Brukar nån av er prata i sömnen? Jag kan visst vara duktig på det ibland :-)

Ikväll har vi haft middagsgäster här bestående av Johans föräldrar och min mamma. Så trevligt så! Nu är jag helt slut så ska dra mig mot soffan i vardagsrummet medans Johan ligger i sovrummet och säkert ser nå sport ;)
Hejs!

Sådär ja

Nu är golvet klart och det blev jättefint! Är bra att man har en händig karl ;)
Däremot har jag kämpat hela morgonen med dammtorkning, skurning och dammsugning. Usch vad mycket damm! Men Johan har ju sågat inne i typ två dygn så det är kanske inte så konstigt...? Är dock synd att jag knappt kan röra mig nu.. Fan vad less jag är denna smärta i rygg och i den vänstra fogen bak! Men vad gör man?
Vill man stärka ryggen för att få mindre ont, ja då ska man vara ute och röra på sig. Gå osv.. Men för att underlätta foglossning ska man ta det lugnt?! Jag får helt enkelt välja vars jag vill ha ont...

Ska hämta johan från jobbet 12 och så ska vi luncha tillsammans på subland. Vems idé var det tror ni? ;)
Sen ska vi in på banken och kanske få oss lite pengar.. eller ja, få vettefan...

Hade tänkt kika runt lite mer här innan jag går och hänger tvätt.. Satt inget vid datorn igår så då kan man ju ha en del att ta igen :p 

Nytt golv

Då har vi startat ännu ett projekt. Nytt golv i hall, vardagsrum + "matsal"... Var väl egentligen meningen att hallen skulle färdigställas innan vi började med något nytt. Men eftersom att vi inte beställt tapeter än så går ju inte det att göra förrän nästa helg. Tapetsera alltså. Och då ville Johan lägga golvet i helgen och det måste han väl få.. Så imorgon har han tänkt göra det hela dagen, så just nu har vi möbler på väldigt konstiga ställen tills dom går att flytta tillbaka på sina rätta platser.. :)

Måste även ge min snälla mamma lite beröm. Hon har varit här både igårkväll och idag och krattat våran hemska gård. Och imorgon kommer hon tillbaka igen och då ska faktiskt jag också kratta. Jag tror inte att det har blivit gjort på måånga år. Speciellt inte på sidorna och på baksidan, är sjukt mycket löv och skräp!

Och angående graviditeten så har vi idag gått 23 fulla veckor.. Jag börjar känna mig lite klumpig faktiskt. Men det är väl så det ska vara antar jag. Köpte en pall idag på EM som ska stå i hallen sen då den är klar. Är riktigt jobbigt att böja sig ner då man ska ta på sig skor, så den blir min räddning ;)

Bilen

Nu är det klart, vi hämtar bilen på mest troligt lördag, annars söndag! :)
Här är den...



En Ford focus ghia -06. Vi är så nöjda!

Imorgon ska audin städas ur och tvättas, sen ska den ut på blocket. Nog har jag klagat på den där bilen, men kommer iallafall vara med lite sorg i ögat vi lämnar över den till någon annan. Man är ju som fjantig!

Tisdag

Ska strax iväg och hämta Johan från jobbet.. Sen blir det middag på max innan vi beger oss mot Kåge för att kolla på bilen! Jag hoppas verkligen att den är nåt att ha, för den ser då himla fin ut.

Har varit vaken sen 7 imorse, ringde och tjorvade med riksnet(där vi har vårat bredband) pga att internet bara dog igår. Och då visade det sig att vi hade blivit avstängda för att dom inte hade fått in några pengar av oss på två månader?! Men självklart hade vi ju betalat, var bara nå tjorv med att dom inte visste att pengarna kom från oss. Konstigt.
Så efter en lång diskussion i telefonen for jag på Ica och handlade, och sedan satte jag igång med kakbak.. Dom blev helt okej, förutom dom jag lyckades bränna :p
Tog med mig kakor till Sofie sen så fick hon och Johanna smaka, och jag tror jag blev godkänd! ;)
Sen har vi hunnit med en runda på stan och lunch på subland. Så gott! Jag har blivit lite smått beroende av deras mackor sen jag blev gravid må jag säga :)

Hade inget mer på hjärtat för tillfället, så tack och hej! 

Fudgekaka

Har just tagit ut en fudgekaka från ugnen.. Hittade receptet hos mamma, så snodde med mig det för att pröva. Lät himla smarrigt iaf så vi får väl se hur den smakar sen då den kallnat! MYCKET choklad, finns det nått godare?!
Hade även tänkt baka cookies, men glömde att handla en ingrediens så får göra det nån annan dag för nu ids jag inte iväg nått mer!

Gårdagen var trevlig, var verkligen något nytt för mig att sitta nykter på en fest. Men det får man väl vänja sig med... Jag for dock hemåt strax innan 11, men då skulle ju ändå brudarna snart gå ut så. Men en sak är då säker, jag har då inte varit bakis idag.. Undrar hur det har varit för dom andra? ;)

Skulle behöva ut och kratta färdigt, men vafan det går ju åska, så då håller då jag mig inne!

Magbild v22



Här har det hänt grejer, eller hur? :)
Nu ska vi sova.. godnatt!

Grått

Blä va trist.. Vars är solen? Man blir ju så trött när det är sånt här väder, huvva..
Steg upp 7 imorse, skjutsade Johan på jobbet strax före 8 och sedan for jag till mitt fd jobb - kvartersbageriet och hälsade på. Har inte jobbat där nåt sen i november så det fanns en hel del att surra om :) blev där i närmare två timmar och är nu hemma och undrar vad jag ska fördriva resten av den här gråa dagen med? Stan är ju alltid ett alternativ, men det går ju bara en massa onödiga pengar och dessutom verkar jag inte få nåt sällskap heller...

Ikväll får vi iallafall besök av Emelie och David. Grabbarna lär väl säkert bänka sig framför hockeyn medans jag och Emelie ska fixa mitt hår. Det ska bli lite längre ;) jag började för nån dag sen och sy fast clips i löshåret för att sen pröva sätta i det så istället. Men jag såg då fan inte riktigt klok ut, så det får bli med lim istället, precis som vi brukar.

Har nog inte heller skrivit att vi har hittat en bil! Hade tänkt fara imorrn och titta på den men eftersom att ägaren är i London så väntar vi till på måndag istället då vi kanske isåfall kan ta hem den med en gång. Bilen finns i skeå och ser perfekt ut för oss, så det blir spännande! Jag hoppas att vi fastnar för den för nu behöver vi verkligen en ny bil. Gammelaudin har gått 47 000 mil och är hemskt sliten. Man ska vara glad för att den fortfarande går helt enkelt :)

Och vet ni? Imorgon ska jag på FEST! Första festen jag är på sen nyår, det blir kul :)

Barnvagn beställd

Nu har vi fått våra tummar ur och beställt barnvagn... Det blev en Emmaljunga citycross(som dom flesta verkar ha...), och vi eller läs jag hade väl egentligen velat ha liggdelen i nån roligare färg. Men eftersom att vi inte fastnade för någon speciell så fick det bli svart både ligg och sittdel. Får pimpa vagnen med nån rolig skötväska och lite roligare åkpåse istället! ;) kollade på både en rosa och en lila skötväska idag, Johan såg väl inte helnöjd ut fast lär nog vara mest jag som använder den ändå. Men vi får se hur det blir, ska fundera lite :)

Är hos mamma nu och bråkar lite med hennes skrivare. For hit för att skriva ut ansökningsblanketter för havandeskapspenning eftersom att vi inte har någon egen skrivare. Hade nämligen tänkt fara förbi jobbet imorgon och få det underskrivet och sedan skicka det så har man gjort bort det. Då är det bara till å vänta och hoppas att min ansökan går igenom!
Har börjat få mer problem i ryggen. Värker som hela tiden nu och det gör mig orolig.. Hur ska det inte bli sen? För SÅ stor är jag faktiskt inte, om än vissa fortfarande tror att vi väntar tvillingar! Jättekul va? Och speciellt när dom redan börjar tro att det snart är dags, men helvete, har ju just gått halvvägs! :)

Jaja ska se om det funkar nu... Tjing!

Lilla hjärtat

Igår var jag hos barnmorskan och fick lyssna på våran bebis lilla hjärta och då den rörde sig.. Det var läckert :)
Nu ska jag/vi inte dit förrän i v25, så den 29:e maj fick vi tid. Då börjas mätandet av SF-måttet...
Den 27:e maj har vi även andra planer. Då ska vi till Umeå och göra ett köns-ul. Blev ju som ni vet inte riktigt nöjd med det vanliga ul:et eftersom att hon lät så osäker och så. Eller nöjd blev jag ju självklart, för bebisen är ju frisk. Men just med tanke på att speciellt jag är så himla nyfiken och vill verkligen veta vad som gömmer sig där inne! :)

Är helt slut i armarna, för idag har vi krattat. Iofs inte ens en tredjedel av tomten men eftersom att "vi" tog bort massor från ett träd i höstas så var det  VÄLDIGT mycket barr och grejer där. Men hur jobbigt det än har varit vissa stunder idag så är jag ändå så himla nöjd med att vi faktiskt köpte hus till slut. Är nu då det börjar bli varmt som det är så himla härligt att pyssla ute! Har dock smidigt lite andra planer också, vill att johans pappa ska ta ner ytterligare 2 eller kanske t om 3 träd åt oss. Dom skymmer så himla mycket av solen, och den vill man ju ha mycket av!

Hoppas på lika fint väder imorgon så kan vi fortsätta med krattandet och även kanske inviga grillplatsen!  

RSS 2.0