Småtjock

Har nyss kommit hem från jobbet.. Och dök direkt ner i godisskålen(som vanligt..) :)
Måste kanske ta och skärpa mig med detta snart, men jag är godissugen hela tiden ju. Blir knäpp!

Pratade med Johan för en stund sen och han började samtalet med att säga att dom som säljer duschkabinen vi ska ha hade ringt. Och att den skulle dröja en månad till! Så jag blev såklart förbannad och skrek väl det ena och det andra. Men då klämmer han fram att han bara skojade och att den faktiskt finns på plats hos dom idag! Jävla unge. Han är inte seriös många gånger den där grabben! Så imorgonkväll får vi den iallafall hemkörd och till helgen ska den monteras. Woho!! Kommer bli riktigt lyxigt att kunna duscha hemma :)
Och nu har vi ju dessutom en fungerande toa här uppe också. Den kom på plats i lördags. Och igår monterade han fast tvättstället och lådorna under på väggen. Är riktigt nöjd med resultatet!
Kommer säkert nån bild snart!

Och magen den har växt tycker jag. Har t om börjat puta lite där uppe också, så snart är den förhoppningsvis rund och fin. Ska iallafall bli skönt att slippa se småtjock ut och istället se gravid ut, som jag faktiskt är! Är jättedålig på att ta bilder på magen, har faktiskt bara tagit två än så länge. Men snart så! Idag är vi i vecka 16+5, så på onsdag är det med andra ord två veckor kvar till UL! Det närmar sig lite iallafall...

Ska ta och lägga mig framför tvn en stund innan jag ska iväg och hämta Johan från jobbet. Vi hörs!

Negativ!

Äntligen har Sofie och krille fått göra deras UL. Och det blev glada nyheter för dom och det är jag jätteglad för! Det bor en liten pojke i Sofie, hihi :)

Däremot jag, jag är tragisk. Usch vilken dålig dag jag har. Är väl mycket hormonerna som spökar... Men jag ringde iaf på gyn tidigare för att höra om dom fått några återbud så att jag kunde boka om mitt UL till lite tidigare eftersom att jag kommer vara i 19+0 då vi ska dit och även för att jag inte orkar vänta så sjukt länge. Är så grymt nervös! Hursomhelst, hon jag pratade med i telefon var jättegullig och försökte med allt för att det skulle gå att lösa. Så hon hittade en lucka den 6:e april, alltså 9 dagar innan vi egentligen har tid. Så hon sprang och frågade barnmorskan som hade den tiden om hon tyckte att det var ok att jag skulle få byta fast jag då är i 17+5, alltså två dagar innan dom egentligen vill att man ska komma. Men naturligtvis så tyckte hon inte det! Jag och min otur, jag är så less. Så efter det beskedet har jag legat i min soffa och gråtit och gråtit... Snacka om att man är känslig!
Jaja, jag får helt enkelt finna mig i att vänta i nästan 3 veckor till.. Nu har jag ju iallafall försökt.

Och så lite positivt, badrummet är nu färdigkaklat! Ikväll kommer dom hit och fogar, så nu är det nära! :)

Snabbt inlägg

Har "mellanlandat" hemma nu efter att ha jobbat och sedan skjutsat mamma bla till Arnemark och sedan på hennes försäkringsbolag och till Forslunds.
Är nämligen så att hon krockade igår, lilla mamma. Så hennes bil kommer förmodligen inte att finnas kvar nå mer, av främre delen är det bara mos. Det ska först göras en värdering men som det låter nu så blir det att skrota den. Men nog om det, mamma lever och mår iallafall helt okej bra förutom smärtor i nacke och rygg. Så det är ju det viktigaste!
Olyckan hände igår då hon skulle till min mormor i älvsbyn och hälsa på, och tyvärr så lyckades hon köra förbi just när en kvinna som jag kan tycka borde göra om både teoriprovet och uppkörningen var på vägen.
Är bara hoppas att denna människa inser sitt fel och inte ger mamma någon skuld!

Ska se lite tv och sen ska jag och äta middag hos mamma... Återkommer! 

Onsdag

Satt just och läste om vad som händer i v16 och då står det såhär...

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

16cm?!? Det kan ju inte vara möjligt. Iofs är det väl hela kroppen och inte från huvud till stjärt. Men ändå, tycker det låter mycket! Jag läste det här på familjeliv, och ska jag vara ärlig så känns det ibland inte som att jag litar på denna sida. Vars läser ni andra gravida om barnets utveckling? Finns ju så många sidor, och jag tycker att det står olika på alla. Vilken är bäst?

Ha en bra kväll! :)

15+0

Imorgon har vi gått 15 hela veckor.. Går alltså in mot v 16. 4 veckor kvar till UL... Jaja, nyss var det ju 5, så det kanske inte kommer gå så himla sakta ändå, vi får se!:) och dessutom så har ju min sofie tid den 26:e mars så det är ett annat datum som jag ser framemot!

Har jobbat idag också... Blir nog bara 3 jobbdagar i veckan som det ser ut just nu. Så då är jag alltså ledig tors och fre.. Himla skönt ändå!

Håller på att koka potatis nu, det tar ju alltid så himla lång tid. Blir fiskpinnar och potatis idag, inte alls någon speciell mat med andra ord. Men aj så gott! Jag är nog en sån som mest egentligen gillar samma mat som barn gör, haha. Men det kan ju bli ganska praktiskt sen om inte annat! Sen ska man ju tydligen äta fisk hela 3 gånger i veckan då man är gravid, och jag frågade barnmorskan, fiskpinnar räknas faktiskt ;) det var ju tur, för annars är jag ingen fiskälskare!

Väldigt trist inlägg, jag vet. Men måste kila mot spisen nu! Tjing :)

Ett år sen!

Nu är det ett år sen vi var i Thailand. Eller vi hade faktiskt snart varit klart där, for hem den 19:e Mars. Tiden går så himla fort, är sjukt ju. Det är iaf ett ställe jag måste tillbaka till, så är det! Är inte bara lite avis på Anna som far på tisdag.. Åhhh!
Tänk vad skönt med lite sol och värme. Är dock tur att det börjar bli vår här hemma nu.. Är så himla less kylan och snön!

Har just sett One tree hill, blev grymt besviken på dagens avsnitt. Var inge bra alls.. Så då är det bara vänta en vecka till och hoppas på ett bättre avsnitt då!
Och klockan 8 är det Wipeout, är väl bäst man ser det då jag har hört att det ska vara väldigt kul... Men dock är ju frågan hur jag ska orka hålla mig vaken? Direkt jag bara halvlägger mig i soffan så vill ögonen stängas :)

Första natten själv i huset har faktiskt gått förvånansvärt bra! Var lite läskigt då jag kom hem från Frida igår men la mig ju typ direkt och lyckades dessutom somna fort så det gick bra.
Hos Frida blev det såklart melodifestivalstittande och en massa surr, såklart. Och att denna operasångerska gick vidare var då bra mycket bättre än om ugglas skulle ha gjort det. Men det var nära! Hade det hänt så hade det blivit en bojkottning av eurovision kan jag lova...! Jag gillar ju 1000 miles med Heat, men man lär nog få höra mycket av den ändå skulle jag tro!
Tog lite bilder på lilla Mira och även på Johannas babymage, den växer så det knakar. Är riktigt avis! Vill också ha min bebismage!!








Nu ska jag lägga mig i soffan igen och försöka att inte somna, vi får väl se hur det går...
Hejs!

Besök

Har nyss haft besök av Sofie och Johanna. Blev en snabbis idag, men det tar vi igen nån annan dag! :)
Snart kommer det hit en elektriker som ska fixa nånting här hemma, eller antagligen i badrummet.. Jag har faktiskt noll koll på vad som är ogjort när det gäller "smågrejer", det där sköter Johan så bra så! Tur att han känner många byggare och sånt så slipper det bli ännu dyrare än vad det redan blivit. Är himla bra att han jobbar där han jobbar när vi håller på såhär mycket hemma!
Och på tal om hans jobb, på lördag till söndag har dom firmafest. Ska köra skoter till Långträsk tror jag det var, sova över på en stuga och sen hem på söndag. Var himla onödigt tycker jag eftersom att jag måste sova min första natt själv i huset... Tror jag vet någon som kommer va mörkrädd! Men det ska nog gå bra, är ju tur att vi har en liten vakthund :) Nog för att hon oftast vaktar även när det inte är något, flyger upp ur sängen och springer till dörren morrandes. Läskigt det där!

Min fina tjej!

Proppmätt!

Har ju kommit hem från mamma, blev köttsoppa där hos henne idag. Himla gott tycker jag! Fast jag äter inte köttet, bara morötterna potatisen och klimpen :p
Fick med mig hem allt som blev kvar också så kasnke tar mig lite till ikväll, hehe :)

Idag har jag jobbat, och jag var så sjukt trött. Usch. Skulle egentligen borda gå och lägga mig nu, eller egentligen för en timme sen så hade jag fått min 12timmars sömn eftersom att jag ska upp kvart i 6 även imorrn. 12 timmar behövs nuförtiden har jag märkt. 8 timmar är på tok för lite! Hoppas att den här tröttheten ska gå över snart, men känns fan som att det bara blir värre...

Ska lägga mig framför tvn nu, kommer säkert somna. Så godnatt då! ;)

Kan inte låta bli :)

Haha, hittade den här bilden på datorn från då Johan var en liten plutt...
Så grymt söt! :)



Blir spännande att se om vårat barn kommer bli som mig eller Johan då vi var små.. Blir den som Johan kan jag nog tänka mig att det blir livat, men om den blir som mig så får vi nog många lugna stunder :)

Nu, godnatt!

Lång väntan

Har bokat UL idag, är ganska besviken på tiden jag fick faktiskt. 15 april, herregud det är ju en evighet tills dess och då är jag dessutom i v19. Hade ju tänkt få iallafall den 8:e, okej det är bara en vecka mellan. Men när man väntar är en vecka väääldigt länge! Hon jag pratade med sa att dom har ändrat tidsbokningarna nu och tar helst inte innan man gått 18 fulla veckor för att det är lättare att hitta missbildningar och annat. Som att det var nå mer peppande, jaja. Det finns ju inte mycket annat jag kan göra än att vänta. 5 veckor och nästan 3 dagar kvar!

Är dessutom väldigt rastlös just nu. Skulle behöva in till stan och köpa en till present till mamma som fyller år imorgon, men usch jag var verkligen inte sugen på att fara dit.. Hm, hur ofta händer det? :)

Måste ta och rycka upp mig känner jag, ska ta och fixa till mig lite så får jag hoppas att det känns bättre sen!

Äpplen!

Ja, fyfan så gott! Det har blivit min nya måste-ha-grej.. Har mumsat i mig det andra nu på bara några minuter.. Och senare till Beckfilmen tror jag minsann att jag ska göra lite fruktsallad också. Och till den får det nog bli choklad och vaniljglass :)



Hoppas att min karl ska komma hem snart så vi får mysa lite. Det var inte igår och dessutom har jag inte alls varit på bra humör i helgen.. Skrikit och gråtit om vartannat, haha. Ja det är väl så att vara gravid. Stackars Johan! Iofs har vi ju knappt setts nånting i helgen heller, men det var nog lika bra kanske :p
Igår var jag nämligen hos Frida från 17.00 till nästan tolv tror jag. Vi hade ordnat en babyshower till Johanna, så det blev fika och senare på kvällen ost&kex. Och Johanna fick en hel drös med paket som jag tror att hon blev nöjd med! :)

Nä ska ta och hänga lite tvätt och sen börja med fruktsalladen! Hejs

Bilder

Såhär ser våran toalett ut nu! (eller golvet i toaletten...)


Mattan är lite dammig, hade inte hunnit torka av den.. Därför är det lite fläckar.
Och så vill jag även upplysa er om att det inte kommer vara sådär mycket uppvik från golvet sen då kaklet är på plats :)


Glittret i mattan :p


Och en liten magbild, det här är v12. Men ett litet put ser man ju längst ner!

Sådär ja, trevlig kväll!

Äntligen

Äntligen! Idag får vi våran matta i badrummet lagd. Sitter och väntar på golvläggaren nu. Hoppas han dyker upp snart så att jag inte behöver vara instängd här hela dagen. Har ingen aning om hur länge sånt där tar för ett proffs, men hoppas att han är ganska snabb :P

Skulle egentligen behöva vara hemma hela dagen och tvätta och städa, men det kändes ju inte så lockande. Är ju faktiskt fredag!

Nästa vecka ska jag ringa och boka tid för UL. Ska försöka få en tid nångång i början på april. För den 8:e har vi ju gått 18 fulla veckor.. Men om det blir som för nästan alla andra så blir vi väl bakåtflyttade och far därifrån i v 17 typ. Det är ju inte så kul, men men.. Finns ju inte så mycket man kan göra åt den saken tyvärr!

Dags för frukost. Tror att det blir rostade mackor med ost och marmelad, nyttiga jag. Eller hur? :)

Trötter..

Förstår inte riktigt varför jag envisas med att skriva här nu, är ju faktiskt riiiktigt trött men jaja! Har kommit hem från Sofie för ett tag sen, fick i mig lite prinsesstårta som hon hade kvar från födelsedagen. Gott var det! Och, jag drack KAFFE till. Woho! Verkar bara vara hos henne det går ner nuförtiden. Har inte druckit det på flera veckor annars, fastän jag tidigare har varit en kaffeälskare så tycker jag nu att det har börjat smaka surt på nå sätt. Men det är visst ganska vanligt då man är gravid! Men idag var det gott, tur det iaf :) efter fikat så hjälpte jag och johanna henne med att sätta upp väggdekor i toan, tror vi fick till det till slut...

Tidigare idag har vi ju även hunnit med Luleå. Och även det var himla trevligt, kul att komma iväg nånstans ett tag! Blev inte alls så mycket shopping för min del, men det kan ju vara bra det också. Får man ha kvar pengarna lite längre :P Jag köpte faktiskt bara en kofta och en klänning/tunika.

Lite lustigt det här med att efter jag gick ut med att vi ska ha en bebis så har jag fått ungefär dubbelt så många läsare som förr.. Blev man mer intressant nu månntro? Hehe, nej men det är ju bara kul! :)
Tack för mig och godnatt!

Längtar!

Är grymt trött, vilket inte alls är ovanligt nuförtiden... Det har blivit ett av mina graviditetssymptom eller vad man då ska säga. Jag kan sova 12 timmar utan problem, och lägger mig alltid tidigt på kvällarna. Nu är klockan 10 och det är ovanligt sent för mig kan jag lova! :)

Har varit en himla lugn dag idag... Det enda jag har gjort då jag har varit utanför dörren är att duscha hos mamma och sen vara på kvantum. Men härligt har det varit!
Imorgon ska jag, sofie och johanna på en liten tripp till lule. Sofie har en läkartid, så efter den blir det stan och kanske lite shopping. Kul att fara iväg och göra något, är ju inte så ofta det händer nåt speciellt nuförtiden. Tänk va härligt då det börjar bli vår och framförallt SOMMAR! Finns så sjukt mycket mer saker man kan göra då.. :)

Imorgon är vi i 13+0. Har inte hunnit läsa om vad som händer då så ska jag ta och göra det nu innan det är läggdags! Sovgott :)

RSS 2.0