Beställd!

Nu har jag beställt mobilen! :)

Lite synd dock att den inte kommer förrän i mitten på januari, men men. Det är bara vänta då... Beställde även ett sånt där skydd som man sätter både på fram och baksidan så att den inte blir repig och får en massa fingeravtryck och grejer på sig. Det blir nog bra!

 

Lillgumman har just somnat, hon sover dock aldrig nå länge på eftermiddagarna så hon vaknar nog snart.

Då mamma slutar idag så ska vi fara med henne på barnens hus.. Är en hel del saker jag skulle vilja köpa! Gåstol, hoppgunga, grind. Och så behöver lillan en ny mössa, en VARM. Men problemet är att hon kan ju typ aldrig ha någon mössa på hennes lillsöthuvve. Får köpa två och köra dubbelt :P

 

Tvättstugan nästa...


Hej och hå!

Tänkte uppdatera er lite om vad Molly har lärt sig!

Hon har blivit jätteduktig på att ta på och hålla i grejer.

Hon har hittat sina fötter, så ligger nuförtiden nästan jämt med benen upp i luften och håller fast fötterna med händerna.

Hon är jättestadig i benen och står helst i famnen då man håller i henne.

På en vecka imorgon blir hon hela 4 MÅNADER! Jag fattar inte vars tiden har tagit vägen. Nu förstår jag att alla pratar om att tiden går SÅ fort när dom är små.. :)
Är egentligen den 5:e, men på nyårsafton tror jag att Molly ska få smaka lite gröt!





Nu - Godnatt!


Jävla skit

Har nog glömt att säga det, men i tisdags, mitt i all julstress, så tog jag bilen på kvällen och for till dollar och ÖB... Och på ÖBparkeringen dog biljäveln. Hyfsat irriterande! Mitt under alla helger såklart, så vi får väl inte tillbaka den från verkstan förrän kanske nästa vecka. Det skulle ta 4-5 arbetsdagar att laga den för dom skulle beställa en ny generator(tror jag det hette..) från tyskland.
Så i veckan är jag utan bil :(
Vi har iofs fått låna Johans mosters gula lilla golf, men den kan jag fan inte köra! Har försökt ett par gånger, men jag lyckas ju knappt ta mig framåt för tusan. Haha.
Så snälla söta vänner - Kom och hälsa på oss i veckan! Jag/vi saknar er :)

Nu ska jag inviga nya strykjärnet och stryka lite sängkläder och filtar till Molly..
Kramar!

Julklappar

Oj så mycket fint vi fick i julklapp, både jag och Johan och såklart Molly! Är ju minst lika kul om inte roligare att öppna hennes paket :)

Molly fick :
2 Klänningar
2 Tights
1 par strumpbyxor
3 bodys
2 byxor
1 par jeans
3 pyjamaser
1 hemstickad tröja
1 dreggelscarf
1 bitring
1 badanka
2 mjukisdjur
1 skallra
Vagntofflor
En nappflaska
Boken om mig
2 tummensnuttefiltar
1 tummenfilt och en nallepuh filt
Ett tummenunderlägg
Nallepuh väggdekoration
1 bok
1 termos med Molly ingraverat
500:-
Och ett sparkonto med pengar på också såklart

Jag fick :
1500:-, ska gå till en ny mobiltelefon.. Samsung S5230 tror jag. Någon som har en sån?
2 biljetter till att se Highschool musical... (Kanske behöver sällskap ;))
Ett fint ROSA strykjärn
En gjutjärnsgryta
Presentkort

Och jag och Johan fick :
1500:-
En servis i svart.. Väldigt behövligt!

Såja, det var nog allt. Är som kul att skriva ner innan man hinner glömma bort :)

Nu ska jag städa undan lite här hemma innan Lena kommer på besök! Johan och Anders ska till nya sportbaren och se nån hockeymatch...
Bilder från Julafton kommer sen!
Hejsvejs! :)



God jul!!

Skriver som snabbast bara mitt i all stress... Klev upp strax efter 7 imorse, och det var då behövligt! Karln i huset ligger fortfarande och sover.. Slökorv :)

Tänkte bara önska er alla en riktigt God Jul! Så mysigt det här ska bli, när allt är färdigt och man bara kan slappna av i soffan.. Längtar!
Hursomhelst, hoppas att ni får njuta av jättegod mat och att ni varit snälla i år så att tomten kommer med fina paket ;)




Visst är dom söta? :)



God Jul! :)


Som vanligt

Japp, som vanligt så hamnar jag här halvt mitt i natten... Men det är ju oftast bara den här tiden man har riktigt för sig själv.
Att lägga Molly tidigt idag gick inte precis som planerat.. Började kring 20.30 men hon somnade inte förrän 22.15! Men inte gjorde det nåt, allt ska ju inte bara vara lätt heller :)

Har INTE gått bra för mig idag... For med Johan och såklart Molly på coop efter att vi varit hos Mollys farmor och farfar och ätit middag. Skulle handla ingredienser till knäck, chokladkola och dumlekakor. Samt även köpa julgransglitter och nya poller(?) till julgranen eftersom allt från förra året och andra år nu är spårlöst försvunnet!
Men ischokladformar var slut(som jag ska ha till chokladkolorna..) och DUMLE var slut. Lyckas ha slut det på coop ens!? Och julgransglitter hittade jag inte ens.. Är väl förmodligen ganska urplockat på sånt såhär 3 dagar innan julafton. Eller ja, tydligen.
Sen då vi kom hem skickade jag upp Johan på vinden i garaget för att hämta ner julgranen. Och då jag då lite senare börjar fixa till grenarna och så på den så lossnar ett av "benen" och granen flyger i backen. Då var jag så jävla irriterad så att jag nästan kunde börja gråta, det var nära kan jag lova :)
Men då hämtade Johan en limtub och limmade skiten som nu ligger på torkning i tvrummet.
Får hoppas på bättre lycka imorgon med allt!

Så...
Morgondagens planer är :
- Köpa nytt julgranspynt
- Handla någon annanstans än på Coop
- Förhoppningsvis kunna pynta en HEL julgran.
- Baka och göra godiset.
- Bränna ur våran nya spis(ugn)
- Städa
- Slå in julklappar
- Och såklart hinna vara med Molly.


Risken finns ju dock för att jag måste dela upp dessa sysslor på två dagar, eller så börjar jag nu och skiter i att sova... Njaa, kanske ändå inte :)

Avslutar med en bild på lillan idag! Njut ;)


Tidig läggning

Hej folket... Har varit lite off i helgen, det här är faktiskt första gången jag sitter vid datorn sen fredagkväll.. Har dock inte haft så mycket för mig i helgen, men datorn har ändå glömts bort av nån anledning.

Ikväll la jag Molly för natten 20.20.. Så det blir intressant att se hur länge hon sover. Men jag tippar på kring 08.00 imorgonbitti. Ska dock försöka få henne att vakna 07.30 så att hon får äta 5 gånger som hon brukar göra per dag(med 3-4 timmars mellanrum), idag blev det bara 4. Men hon var så trött, så jag chansade och la henne tidigt. Är ju inte precis nåt farligt som kan hända annat än att hon vaknar och vill ha mat! :)
Och angående hennes mat så börjar det verkligen bli dåligt med bröstmjölk nu. Är knappt så att jag får ihop till EN flaska per dag :(
Men blir jag tvungen att sluta "amma" helt nu så är jag ändå himla stolt över mig själv som faktiskt har suttit och pumpat ut mjölk i 3,5 månad! Det är inte det lättaste att få det att funka kan jag säga.. Och speciellt inte nu då lillan äter 160ml per gång istället för drygt 100.
Vet inte om jag har nämnt det här i bloggen, men hon har ju aldrig tagit bröstet. Eller ja, med amningsnapp i någon vecka i början. Men det slutade funka ganska snabbt det också. Så därför har jag suttit med denna kära bröstpump och pumpat halva min vakna tid på dygnet ungefär :P
Jaja, nog om det..

4 dagar kvar till julafton idag! Men här på durrnäsvägen har inte granen kommit upp än.. Måste styras upp imorgon! Och så måste jag göra knäck och chokladkola. Och så kanske någon fikasort. Dumlekakor möjligtvis.. Mums! :)
Städa ska jag också göra, och tvätta.. Usch vad många måsten, men det blir nog bra till slut! 

Har varit dålig på att ta bilder på senaste tiden, ska skärpa mig. Nog för att vi väl redan har nååågra hundra bilder på Molly, men det kan nog aldrig bli för många!
Och nu märker jag att det är lite både och det här med att lägga henne tidigt. Är skönt att få lite egentid på kvällen, men nu sitter jag ju och saknar henne som fan efter snart 3 timmar! Borde nog gå och sova så att det blir morgon och jag får vakna av världens vackraste tjej :)

Ska gå och ladda perkulatorn och sen borsta tänderna...
Vi hörs!

Nu går det undan!

Har sett att Molly har blivit lite rundare nu på bara någon dag. Så var ju tvungen att väga mig med henne... För en vecka sen vägde hon ju 4860, och då jag vägde mig med henne nu så stannade vågen på +5,1! Då är det ju antagligen 5100nånting hon väger. Så ungefär 300g på en vecka, är nog fan rekord för denna lilla dam! :)
Tror att hon kommer spurta iväg nu utav bara fan faktiskt.. Vi får väl se!

Det är sjuuuukt kallt ute. Jävla skit! Man vill ju knappt gå ut och hämta posten. Har dock tagit mig iväg ikväll - till Sofie. Vi hade ju ingen mammaträff idag på dagen som vi brukar utan det blev ikväll istället, utan ungarna. Var grymt gott med glögg! Längesen jag drack det.. Ska nog faktiskt köpa hem en flaska så kanske även jag får lite julstämning här hemma :)
Men nu har jag ju faktiskt fått upp min stjärna i fönstret, och en lysande bollgrej. Sen är det inte alls nå mer jul här hemma. Har inte ens brytt mig om att ändra färg från lila till rött på ljus å grejer.. Får se om jag fixar det innan julafton kanske. Vi ska ju nämligen fira jul här, och det kan ju kanske uppskattas av dom andra om dom får lite julstämning också!
Julgranen tänkte jag plocka fram i helgen.. Min vita julgran.
Till nästa år måste jag nog dock slå på stort och köpa mig en grön vanlig julgran, för Mollys skull. Men nu tror jag faktiskt inte att hon bryr sig så mycket om den är vit eller grön ;)

Nej om man kanske skulle ta och avsluta och lägga sig och sova istället!
Men en bild på lillan kommer såklart också :)



Förresten! Jag väntar fortfarande på en kommentar eller två från två vissa personer! ;)

Om helgen

Har verkligen inte haft tid för nån uppdatering överhuvudtaget, som ni nog märkt.
Men nu har lillan somnat, för ett bra tag sen, och jag själv är inte riktigt så trött så då passar det ju bra att skriva lite :)

I lördags hade vi ju tjejfest! Riktigt kul var det.. Var väl nästan två år sen vi hade det med allihopa. För först blev ju Frida gravid, och ja.. Sen rullade det ju bara på :P
Synd dock att jag inte kunde ta alla brudar i en smäll, Emelie & Lena som jag hade tänkt få va med också kunde ju inte. Dock med väldigt bra anledningar, så det är ju självklart något jag förstår!
Men nästa gång då kanske :)

Nej egentligen hade jag nog inte så mycket mer på hjärtat...
Men har faktiskt ingenting inplanerat i veckan så jag kanske har desto mer tid för att sitta här då istället, det får vi ju se.. Hoppas dock på att jag får lite att göra iallafall! Mammaträffen som vi har på onsdagar ska vi ta på kvällen istället. Så om någon vill hälsa på är det bara att höra av sig! :)
Såg lite väder tidigare ikväll och det såg nämligen ut som att det ska vara svinkallt i veckan.. Usch då! Då vill man ju inte gå ut :(

Nämen nu ger jag mig och så avslutar jag med lite bilder från kvällen istället :)






Kan ju faktiskt också tillägga att NEJ Frida brukar inte ha "hello kitty" duk på bordet i vanliga fall. 1-årskalas ni vet :)


Mira 1 år

Satte mig just ner framför datorn med min efterlängtade kopp kaffe. Men naturligtvis har kaffet blivit svagt som fan så det går absolut inte att dricka.. Får göra nytt.
Molly har somnat om nu efter hennes "frukost", och ligger här i vagnen bredvid mig.. På ungefär 1,5 timme ska vi bege oss till Malla och lilla Nellie. Dit kommer även Sofie och Linnea och ungarna såklart.
Var några veckor sen vi träffades allihopa med barnen så det blir kul!
Efter dejten med dom ska jag förbi barnens hus och köpa en födelsedagspresent till Mira som blir 1 år idag! Helt sjukt att hon hunnit bli så stor..



Söta lilla tjej! :)

Senare i eftermiddag/kväll ska jag förbi gallerian och systemet(!). Ja, jag ska faktiskt dricka och mest troligt gå ut på lördag för första gången på 1 år och 2 månader för att vara exakt. Pirrigt :)
Johan ska vara hemma med Molly, och det hoppas jag ska gå jättebra. Men det är klart att det gör det!
Så på lördag på dagen ska vi först på 1-årskalas hos Mira(och frida..), och sen på kvällen ska vi tillbaka dit för lite fest. Tjejfest såklart!

Nej nu måste jag fixa kaffet och sen kanske sätta på mig ett ansikte så att inte mammorna och kanske barnen blir rädda för mig ;)

Älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv ska vi följa och finnas för dig,
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Älskade barn!



Nu har vi varit och tagit sprutorna och vägt och mätt henne..
Usch vad hon grät och skrek då hon fick dom, det sved ordentligt i mammahjärtat :(
Hade dock lovat Johan att jag inte skulle gråta, och det klarade jag ;)
Nu väger hon 4860g och är 58cm lång! Stora, stora tjejen!

Shoppat!

Såja, nu har jag handlat för presentkortet som vi fick på Isaform... Det blev den här tavlan i lila som ska pryda våran hall eller vårat vardagsrum, har inte riktigt bestämt mig :)
Och så även den här som Molly såklart ska ha i sitt rum! Och den i färgen rosa/grå. 
Man fick dock välja symboler och ansikte själv, så den ser ju lite annorlunda ut. Men sååå fin!
Och båda dessa för endast 99:- från min egen plånbok. Inte illa :P
Tack tjejer och era karlar och barn ;)

Usch vad jag gruvar mig för imorgon... Längtar tills det är över. Klockan 13.00 ska vi vara på bvc för att ta sprutorna. Håll tummarna!
Nu blir det sängen... Sovgott mina vänner!

Flygande Molly

Herregud vad den här helgen har gått snabbt, men det är ju som vanligt då!
Igår blev våran lilla tjej hela 3 månader :)
Och dagen till ära var vi på dop, igår var det Theos tur! Han fick ha samma präst som Molly hade och vi var ju på exakt samma ställe, så man fick som uppleva allt två gånger, men det gör ju inget! Fint var dopet iallafall, och Theo skötte sig lika exemplariskt som Molly!

Här är familjen


Efter dopet for vi till Mollys farmor och farfar för lite mat och surr. Där blev vi till närmare 20.00, då vi for hem och såg "Flickan som lekte med elden". Bra film! Längtar efter nästa film nu. Den går väl på bio, men vi väntar nog tills den kommer ut på dvd istället :)

Nu ska jag lägga mig framför tvn igen och vänta in "Vem kan slå Filip och Fredrik". Och så blir det lite mys med lilla familjen. Här kommer dom!



Visst är Molly duktig som kan flyga?! :-)

Sorry för att jag vara ganska fåordig idag, ni får kika på bilderna istället..
Ha en trevlig kväll!

Kvällsfika

Ikväll har jag Sofie, Malla och Linnea varit och fikat på Nodo. Himla trevligt! Istället för att träffas på dagen med barnen som vi oftast brukar göra så for vi utan barnen och fikade istället, det måste göras om. Även fast jag längtar efter att få träffa dom små nu också! Men kanske nästa vecka då :)

Och jag vet att man kanske inte ska, för att det oftast inte stämmer, men jag kan inte hålla mig. Jag brukar ofta väga Molly tillsammans med mig på vågen, för att iallafall se på ett ungefär vad hon har gått upp. Imorse gjorde jag alltså det, och vågen visade bara +4,1 kg! Det gjorde mig jätteorolig med tanke på att hon vägde 4145g för 3 VECKOR sen. Så idag har jag både gett henne min mjölk och även lite ersättning. Har ju börjat ge henne ersättning sista målet för kvällen, men idag fick hon även det på dagen. Givetvis gav jag ju henne först bröstmjölk och sedan ersättning då jag hade slut mjölk. Men nu kommer jag till min lilla fundering. Min mjölk kanske inte är nog "fet" !? Någon som varit med om samma sak? 
Johan vägde sig med henne nu igen innan hon somnade.. Och då visade vågen +4,5kg. Tur det iallafall!
Ska verkligen bli skönt att fara på bvc på tisdag, få väga henne ordentligt och kanske få svar på lite av mina frågor..
Däremot ser jag verkligen inte framemot sprutorna som hon ska få! Usch. Lilla gumman... 


Glad tjej! :)


Fick prova matstolen, men det var liiite vingligt :)

Och på tal om det. Molly verkligen HATAR att ligga på mage! Hon blir helt tröstlös och skriker så hon nästan inte kan andas. Vet inte vad jag ska göra för att få henne att tycka om det? Har provat allt, jag ligger med henne på golvet, hon får ha tutten i munnen, pratar och fjantar, och har en massa leksaker framför henne. Brukar t o m lyfta upp hennes axlar och armar då hon ligger på mage för att visa att det går att se om man lyfter huvudet. Men inget hjälper! Så hennes nackträning går inget vidare... Hon är ju alltså inte helt stadig, men klarar ju att hålla upp huvudet själv ett tag iallafall. Måste hitta en lösning som jag kan använda för att träna upp den mer!
Ni som har förslag på annan träning får gärna dela med er :)

Sådär ja, då fick jag skriva av mig lite. Nu ska jag äta en macka med lite oboy till. Sen blir det sängen även för mig!
Natti natti.

Sömntuta

Jag är vaken, men inte Molly.. Hon sover så gott ÄN!
Och jag kan fortfarande inte släppa oron om att det är nå fel då hon sover så mycket som hon faktiskt gör! Är det inte någon annan som har samma "problem" ? Egentligen är det ju inte alls något problem, men det skulle bara vara skönt att höra om någon annan bebis som också gillar att sova :P
Igår somnade hon kring 22.30. Så nu har hon alltså sovit i 10 timmar. I förrgår la jag henne ungefär samma tid, och igårmorse sov hon till 10.00(!) Och då var jag dessutom där och väckte henne....
Hon har visserligen varit lite snorig och täppt i näsan, men inte jättemycket. Och ingen feber heller.

Nu blir det kaffe framför Vakna med the Voice. Ha en bra dag!

RSS 2.0