Marley och jag.

Usch, mina ögon är alldeles rödsprängda och fortfarande lite fyllda med tårar.. Har gråtit och gråtit till filmen Marley och Jag. Herregud så sorgligt det blev där på slutet. Amie fick sig många kramar och pussar kan jag lova! Filmen handlar alltså blandannat om en hund, och ja ni kan ju säkert gissa vad som händer med den... :(

Den här dagen har jag varit väldigt effektiv, men det behövdes! Har tvättat bort ALL tvätt vilket inte var lite.. Hur många maskiner det blev har jag faktiskt inte räknat, men mååånga. Sen fick sig källaren en omgång med dammsugaren och en trasa. Har även hunnit med att tvätta grunden på huset(på framsidan), och spolat av källarfönstrena som såg förjävliga ut efter dräneringen, man såg knappt ut ju.
Ja för mig är det att vara väldigt effektiv, för det är fasiken ingen lek att städa med denna mage.
Skulle egentligen ha tvättat bilen också, men det får jag göra imorgon om jag inte hittar på nåt som är roligare :p
Har iaf tid hos barnmorskan kl 15. Vad resten av morgondagen har att erbjuda återstår att se. Nu var planen att jag skulle duscha, men detta gråtande gjorde mig så grymt trött så jag skippar nog det för ikväll..

På torsdag är det endast 6 veckor kvar tills våran lilla tjej är beräknad att titta ut! Vi längtar efter dig.

Ikearesan

Japp då var den avklarad, och nu sitter man här några tusenlappar fattigare ;)
Vi fick med oss hem en spjälsäng + alla tillbehör till den, ett skötbord samt lite andra bebissaker(gosedjur, haklappar, badbalja osv...). Sen blev det även ett skoskåp med en spegel på. Hade egentligen tänkt köpa både skoskåp och spegel, fast var för sig. Men då hittade vi detta och det passade ju bättre! :)
En hylla blev det också, och så hittade jag en jättefin "trapphylla" som ska inhandlas senare för såklart var den slut på lager!
Och så har jag även den obligatoriska papperspåsen med småsaker som jag faktiskt inte minns vad den innehåller just nu... Det blir en surprice imorgon för jag ids inte packa upp den nu.

Imorgon ska jag och Sofie på stan en sväng på dagen och sedan blir det att fixa med en grej inför bröllopet(som jag inte kan skriva vad det är ifall att Johanna läser...) ;)
Och senare på kvällskvisten ska jag träffa min Lena för en fika på Nodo innan hon åker tillbaka till Umeå på tisdag.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt och sova lääänge imorrn, eller iaf längre än vad jag sov idag. Fy sjutton vad trött jag har varit, men det var ju tur att jag fick göra nåt kul för besväret!
Nu ska jag äta nåt innan det är dags för sängen... Godnatt!

Fixat

Verkar inte bara vara jag som har fått tjorva med FK om föräldrapenningen, hehe. Men nu är det iaf löst, efter många minuters prat med två olika kvinnor idag har jag nu fått som jag vill och min FP är mer än dubblad motför vad dom räknade på först. Tuuur! Hann ju tänka att vi skulle få leva som kyrkråttor i typ ett år. Men en sak är då säker, man blir ju inte rik av att vara mammaledig. Fast vem trodde det? :)

Igår ringde dom från barnens hus och vagnen finns nu på plats där... Ska förbi där idag och kika på en bilbarnstol så då ska jag säga att dom får börja montera den så kan vi hämta den nästa vecka! Då blir det övningskörning ;)
Och TACK mamma, du är världens snällaste! 

Vet inte vad som händer ikväll, men tror att det bara blir att vara hemma. Skulle behöva röja både i garaget och i det blivande barnrummet. Kändes ju kanske inte så lockande en fredag, men vi får se!

Ha en trevlig helg!

Åh, jag blir så förbannad!!!

Just nu skulle jag bara kunna lägga mig ner och gråta. Är så sjukt less på detta tjorv med försäkringskassan! Har försökt att få tag på min handläggare(som verkar vara på semester) utan resultat ÄN. Och nu blir det här 3:e dagen jag väntar.. Fick hem ett beslut om min mammapenning i måndags som var HELT fel. Dom har inte ens i närheten tagit med det som ska tas med. Jag har fått hem brev där dom vill ha in en massa papper, har då fixat fram dom men sedan struntar dom ändå i att ta med det i deras beräkningar!
Jag ringde dit igen för en stund sen och fick då prata med en tjej som lovade att hon skulle skicka detta vidare till hennes chef som sen skulle kontakta mig. Men om det skulle bli idag kunde hon inte lova, blää :(
Tänk att det ALLTID ska vara sånt här tjorv då det handlar om all sorts ersättning man har rätt till. Vad är problemet??

Ska fara iväg och köpa frukost nu och försöka lugna ner mig lite...

Regn, regn, regn...

Usch vad trist! Vad ska man ens göra en sån här dag? Det ska tydligen regna fram till läggdags ikväll och hur kul är det!? :/
Jag och sofie hade ju tänkt in till stan idag, men vi får se hur det blir med det. Är inte särskilt kul att springa på stan i sånt här väder ju...
Har just haft besök av henne, hon kom hit på en kopp kaffe efter hon varit hos barnmorskan.
Steg upp strax efter 7 imorse för att skjutsa johan till jobbet. Och sen kändes det ogivande att lägga sig igen för isåfall hade jag säkert sovit än ;)
Har blivit en riktigt hejjare på det här med att sova. Men det är väl nu man ska passa på antar jag? :)

I helgen är det ju Pdol, och det här året längtar jag inte efter utgångarna på kvällstid eller dom härliga förfesterna vi brukar ha. För något sånt blir det ju såklart inte. Utan istället kommer jag nog spendera mina pengar på mat och godis. Thaiwook och Langos! Mums :)
Blir ingen utgång för johan heller vilket känns himla skönt. Så istället för att vi ska vara bakis Pdol-söndagen så drar vi till Ikea. Måste handla en massa bebisgrejer, inte mig emot :)
Man börjar ju känna lite stress.. Är SÅ mycket vi inte har köpt, men på Ikea kan vi väl iaf köpa säng, skötbord, täcken och lite småsaker.

Ska göra mig klar för dagen nu och se vad som händer.. Ha en bra dag!

Fixerad!

Nu är lillan fixerad i min mage. Men än vill jag inte ha ut henne.. Om nån vecka kanske! :)
Har varit på ett försenat v31 besök hos barnmorskan idag. SF-måttet hade bara växt 2 cm på 4 veckor vilket jag tyckte var lite, men hon lugnade mig med att det inte alls var någon fara. Så får väl lita på henne då! :)

Har just förberett middagen och nu ska jag bege mig in mot stan.. Ska hämta ett paket och handla lite nödvändigheter.
Hejs! 

Måndag och jobbfri!

Alltså det är nästan en konstig känsla det här. Har inte riktigt förstått att jag faktiskt FÅR vara ledig från att jobba nu. Jag kan inte riktigt slappna av, men det kommer väl förhoppningsvis! :)
Är dock himla trist att jag inte får ha Johan hemma längre nu, den stackaren började om att jobba idag. Och jag kan väl inte påstå att han har haft särskilt mycket semester heller. Han har för det mesta varit ute och slitit med antingen dräneringen eller altanen.. Meen, det var ju hans beslut så! :)

Den här helgen har iallafall bestått av Johannas möhippa i fredags, och i lördags hade grabbarna fest hemma hos Frida och Peter, så vi tjejer passade på att träffas och få lite mer planerat inför det stundande bröllopet den 1:a augusti.
Angående möhippan så blev den nog riktigt lyckad, såg ut som att Johanna hade himla trevligt och det är ju det viktigaste! Själv jobbade jag ju på dagen så jag missade ju det som egentligen jag sett mest framemot. När hon skulle göra bort sig på stan :P men det finns på film så jag får ta och se den nån dag!

Och så en liten uppdatering om graviditeten. Vi är idag exakt i vecka 31+3 och nu börjar jag verkligen bli osmidig. Dom dagarna jag inte har på mig skor med dragkedja eller kardborre(?) så måste Johan hjälpa mig både på och av med skorna vilket INTE uppskattas, haha. Men nu är det ju endast 8 veckor och 3 dagar kvar till BF, och jag HOPPAS att lillan vill titta ut liiite tidigare ;)

Har varken några bilder från möhippan eller någon ny magbild. Men det kanske kommer sen! Hejsvejs :)  

Ensam

Ja då är man ensam hemma.. Johan och 4 andra grabbar har farit till hans föräldrars stuga för att fiska och dricka öl. Är ju då tur att det inte är mörkt ute så slipper man vara mörkrädd! Däremot lär jag säkert få svårt att somna, men det ska nog gå bra ändå :)

Har varit på Nodo med tjejerna tidigare ikväll och innan det en snabbis med Sofie på stan. Alltid lika trevligt!

Och imorgon ska jag och jobba, har faktiskt varit hemma hela veckan pga att jag haft ont i ryggen och allt det där. Men imorgon och på fredag blir det jobb och sen är jag som sagt ledig i 2 långa månader! Då får jag minsann vila :)

Nej usch vad jag hade lite vettigt att komma med idag.. Tror jag avslutar nu och går och gör mackor till imorgon istället! Återkommer nån annan dag med kanske mer lust till att skriva.. Natti! :)

v 30!

Igår bytte vi vecka till 30, så nu är det väl ungefär 10 veckor kvar och exakt två månader på Fredag! Fast lillan lär väl säkert inte vilja titta ut precis då hon är beräknad, det är ju inte så jätte vanligt... Har nu endast 1 vecka kvar att jobba och sen är jag ledig i hela 2 MÅNADER fram till bebis kommer. Kommer kännas riktigt konstigt, och säkert kommer jag bli uttråkad och rastlös många gånger.. Är ju dock tur att det är sommar nästan hela tiden. För då brukar man ju kunna roa sig lite mer än annars.. :)

Idag har jag varit förbi Johanna, Tomme och lilla Ozzy. Oj vilken liten krabat, dom är nu verkligen inte stora små bebisarna. Fast samtidigt då man ser dom så förstår man inte heller hur dom har fått plats i en mage.
Känns helt ofattbart att jag faktiskt har en sån där liten i min mage just nu, okej ännu mindre, men ändå! Däremot så gör hon sig då påminnd hela tiden nu. Magen far hit och dit och så har jag även börjat misstänka att hon har fått sig vassa naglar(?)..
Det svider till ibland då hon är och gräver med handen där inne, och vad kan det annars vara än att hon faktiskt klöser mig? Ajaj :)

Ska ta och gå ut och se hur det går för grabbarna med altanbygget (japp nu har ännu ett projekt startat och Johan har nu lite bygghjälp av Eken och Peppe..). Skulle gärna vilja att dom tog en paus så att jag och Johan kan få i oss lite mat. Jag är sjukt hungrig!


Välkommen till världen

Lilla Ozzy.
Inatt kom han - 53cm lång och vägde 3890gram. Johanna och Tomas efterlängtade lilla grabb!
Fick en bild i ett mms idag och oj så himla söt.. Kanske att vi får träffa han ihelgen om vi har tur :)


RSS 2.0