Dränering och ny hall

Har ju inte skrivit på ett tag så därför har jag inte uppdaterat er om våran numera väldigt vackra gård. Förra måndagen började "vi" nämligen att dränera. Inte alls så kul och för er som inte vet vad man gör då kommer här en liten bild på hur det kan se ut ;)



Hela infarten har alltså varit täckt med jord och sand, och ja som ni ser även runt hela huset och framför ingången.. Jippi :) som tur är har dom börjat gräva igen idag och fortsätter kanske imorgon men annars på onsdag. Gräsmattan kommer väl aldrig gå att få fri från all sand osv. Iaf inte nu. Men förhoppningsvis ska vi ju då slippa dessa stora högar!

Under all denna kaos har vi även haft en målare som gjort klart hallen hos oss. Resultatet blev jättebra(dock saknas dörr, tak och golvlister än men det kommer..)




Jag är inte en grym fotograf märkte jag just, haha. Snett å jävligt men äh det duger ju!
Måste även påpeka att hallen faktiskt är större än såhär(även om den har blivit betydligt mindre sen vi flyttade in..), men tog bara på det viktigaste.

Nu ska jag göra korv och makaroner som blir dagens middag.. Så fantasilöst men himla gott :)
Hejs!

Sommar!

Alltså jag insåg just att jag inte uppdaterat på ett väldigt bra tag, men förklaringen måste väl ändå vara att det faktiskt är sommar! Känner inte direkt för att sitta inne framför datorn så mycket..
Jag jobbar för fullt på veckorna och helgerna består enbart av att vila och vara ute så mycket som det går!
Har fått igenom havandeskapspenningen så har nu bara 2 veckor kvar att jobba, 10 dagar! Oj så himla skönt det ska bli :)
Är bara hoppas att sommarvärmen stannar kvar och inte försvinner då jag blir ledig... Har haft himla fina dagar nu den senaste veckan, men jag kan ju dock inte njuta riktigt på samma sätt av dom som jag hade gjort utan magen. För nog måste jag säga, att det är olidligt varmt för det mesta! Men jag klagar inte ;)

I helgen har vi varit på kyrkmarknaden som vanligt.. Ätit en hel del jordgubbar och glass och bara slappat. Helt underbart!
Nu ska vi förbi Frida och Peter med en försenad present till Miras namnkalas, sen blir det nå skräpmat tillsammans med mamma! Hoppas ni alla har det riktigt bra, jag svarar på era kommentarer nån annan dag!

Kramar! :)

Magbild v28



Slänger in en magbild från v28.. Återkommer imorrn eller nåt med mer uppdatering!
Nu närmar det sig godnatt :-)
 

Långhelg!

Oj så hemskt skönt... Nu ska jag verkligen njuta av dom här 3 dagarna som jag är ledig. Har för en stund sen vaknat upp från en härlig tupplur, och sedan skjutsat Johan för att spela fotboll med ett gäng kompisar. Tror att jag ska fara till suntan på ett tag och försöka få lite färg på kroppen. Däremot är solariet ingen lek längre, är knappt så jag tar mig upp därifrån efter att ha varit liggandes i 20min.. Det är inte lätt att vara tjock ;)

Midsommarplanerna är nu klara, det blir hos Frida och Peter. Grillning, kubb och alkoholintag för dom rackarna som inte har en bebis i magen :)
Och på tal om bebis, nu har sammandragningarna börjat komma med allt mindre mellanrum. Inatt vaknade jag två ggr av en otrolig kramp i magen och även den här gången i benen.. Vet inte hur normalt det är? För det är väl inte precis så att jag är ute och går mycket då(?)
Förstår om ni börjar bli less mitt ständiga "gnäll" om det ena och det andra.. Ska försöka att inte ta upp det i nästa inlägg! :)

Glad midsommar!


Agda 85 år

Det är jag det! Eller så känns det iallafall :) har sovit i nästan 3 timmar efter jobbet och det var verkligen behövligt. Dom här senaste tre dagarna har jag varken pratat med nån eller träffat nån. Man är nu rolig...!  Nu är det dock bara EN dag kvar innan jag är ledig 3.. Skönt! Men midsommar, vad händer då?
Jag undrar om Lena kommer hem nått, det måste jag nog ta reda på! :)

Och på Lördag är det den 20 Juni, ett mycket speciellt datum för två av mina vänner - Johanna och Tomme. Då ska deras bebis komma ut enligt beräkningar! Oj så spännande, jag hoppas att han vill ut då också :)

Har hunnit med ett besök hos barnmorskan idag också. SF-måttet var nu på 27cm, alltså + 3cm sen sist. Men det var tydligen bra... Och lillans hjärtljud var på 136 som jag tyckte var lågt, men tydligen helt normalt. Man är väl inte så kunnig i sånt där.

Det var nog allt för idag, ha en trevlig kväll!

Första dagen

Första dagen på sommarschemat avklarad och nu tar jag då tillbaka att det känns ok... Är fan ingen höjdare att städa med ond rygg och bakdel. Vill bara lägga mig ner och gråta ibland, men vad hjälper det?
Har t om fått en till krämpa nu, det ilar och trycker i båda revbenen just där magen går ut som mest under bröstet. Och det slutar aldrig, blir bara värre ju senare på dagen det är. Spelar ingen roll om jag har suttit eller stått, det kommer ändå.. Någon som känner igen sig? Jag hoppas då verkligen att det är något som går över och att jag inte ska behöva ha såhär i 2,5 månad till..? Det känns som att det är nån nerv i kläm eller nåt organ inne i kroppen som är ihoptryckt. Lät ju inte så fräscht dock... Nä min kropp verkar inte gilla det här med att vara gravid, för den är då väldigt duktig på att säga ifrån. Börjar bli ganska less. Får hoppas på att det stämmer det man hört om att en jobbig graviditet ger en lätt förlossning. Men sån tur har nog inte jag!
En sak är då iallafall säker... att vi längtar efter våran bebis!

Sitter och tittar runt på bilbarnstolar för småttingar nu.. Såna med "klick" funktion och handtag. Ja ni med barn vet nog vad jag menar... Har insett att det kanske är likest att köpa en sån begagnad istället för att lägga ut tusenlappar på nåt man använder i vad - 6 mån? Så om det är nån som har en sån till salu, eller vet nån annan som har.. Skriv! :)

Namn och födelsedagskalas :)

Idag har vi varit hos Frida och Peter för att både fira Mira och hennes namn(istället för dop..) och även för att fira Frida i förskott..
Man slutar aldrig att bli fascinerad av denna underbara tjej. Hon är bara för gó lilla Mira!

Mamma Frida och Mira :)

Hon var så söt i sin nya klänning!

Pappa Peter och lilla Mira :)

Mira i mitt knä, kameran var visst spännande :p



Nu har Calle, han som är så snäll och ska tapetsera och måla i hallen kommit hit. Han håller på och spacklar för fullt... Ska bli så skönt då denna skit är klar!

Imorgon väntas jobb... Då drar schemat för sommaren igång och jag ska jobba i 4 veckor och sen blir det havandeskap. Hoppas bara att det kommer gå bra, men än så länge känns det helt ok, så vi får väl se..

Tack för mig!

 

Lördag..

Lördag idag... Hade gärna sett lite av solen men det verkar inte hända. Har varit och fikat med Johan, mamma och svärmor på kvarters tidigare idag. Sen gick vi en sväng på kappahl och där blev det lite handling av bebiskläder.. Både den blivande mormorn och farmorn handlade till lillan. Så söta saker så, det tackar vi för!:)

Blev så himla sugen idag på att röja undan i det blivande bebisrummet så att vi kan ställa in typ barnvagnen och andra bebissaker då dom kommer. Så tror banne mig att jag ska bära ner Johans alla verktyg och allt annat som ligger överallt senare i källaren!

Och så till nåt helt annat... Hade en obehaglig känsla imorse, fick typ "mensvärk" som for ner efter benen som jag är van att ha det då jag har mens.. Låg och vred och vände mig ett bra tag innan det släppte. Jag hann tänka flera ggr att nu kommer ju bebisen! Var väldigt nära på att väcka Johan men avstod då jag vet hur upp i åssit han hade blivit :)
Är det sammandragningar eller? Har ju haft det tidigare, men inte ner i benen...?!

Nåja, vad som händer ikväll återstår att se.. Nu ska jag iaf iväg på suntan innan det blir middag hos svärföräldrarna!
Ha en trevlig kväll!:)

Umeå och Köns-ul

Igår var vi ju som sagt i Umeå och strosade på stan en sväng för att sen träffa Lena och Anders på lite mat, och halv 7 hade vi tid för köns-ulet... Var mysigt att komma bort en sväng även om det bara handlade om några timmar. Man börjar bli lite less på allt det vanliga här hemma i Pite nu och speciellt då det nu inte finns så stort urval av aktiviteter :)

Och angående ultraljudet så fick vi ju det svar vi väntade oss.. En tjej! Inte så överraskande men ändå så värt det! Var mysigt att få se bebisen igen, och nu i ett ganska mycket större format ;) fick även konstaterat att lilla tjejen får mammas näsa.. Stackars henne tänker ju jag, men små uppåtnäsor har väl sin charm dom med :p
Som min morfar sa då jag föddes "ja den här näsan kommer det ju då att snöa in i!" haha... Riktigt så hemskt är det väl inte, men kommentaren var ju rolig iaf.
Men allt såg då ut som det skulle och lillans huvud var 7cm långt uppifrån sett(från bakhuvud till panna..) och lårbenet var 9cm. Så nog har hon växt till sig ordentligt sen sist. Fast det är ju då tur det!
Vi fick med oss 4 bilder hem också.. Så nu har vi 7st på lillälsklingen. Dessvärre var dom vi fick igår mycket mörkare än dom förra så hennes kamera eller vad det nu då är var nog inte någon höjdare.



Gick inget vidare att ta kort på bilderna nu heller, det blänkte så mycket och blixten kom ju som ni ser med i bilden :/ men man ser ju huvudet och en liten hand och typ bröstkorgen :)

Hade varit kul att göra ett 3d eller t om 4d ultraljud nu, men tyvärr så kunde inte hon göra det där vi var. Och nu ska lillan få vara ifred utan ultraljud tills det är dags, så inget mer :p

Imorgon har en till vecka gått och då är vi i 27+0!

Äntligen!!

Nu har en till efterlängtad bebis kommit till världen! Emma och Per är nu stolta föräldrar till en liten pojke. Så himla roligt!



Grattis mina vänner! :)

Kalas

Idag fyller Melvin 5 år. Och det är alltså Johans brors barn för er som inte vet. Så vi har varit förbi deras stuga på Hebbestrand tror jag det heter.. Gud så fint det var där! Dom köpte stugan för ungefär ett halvår sen så det var mitt premiärbesök dit idag.
Kring 3 började vi bege oss hemåt och då vi kom hem så sågs det tennis. Det är väl ungefär den enda sporten som jag roas av på tv(eftersom jag själv är ett gammalt proffs..haha) :p
Nu ska jag slöa ett tag till framför tvn och sedan göra mat så Johan får med sig något till imorrn..

Idag går mina tankar speciellt mycket till en fin tjej och hennes familj! Usch så grymt orättvist. Många kramar till er!

Fredag!

Jaha, då var det  fredag igen, oj så skönt! Fredagar innebär ju också veckobyte i graviditeten och idag blev det 26+0. Kan inte fatta att jag faktiskt har varit gravid i nästan ett halvår. För om jag tänker så har tiden faktiskt gått himla fort... Snart har jag bara en månad kvar att jobba och sen blir jag hemma i ungefär 14!
Våran lilla bebis är nu livligare är någonsin. Magen far fram och tillbaka, så när jag jobbade idag tog jag ett läckert kort på min då väldigt sneda mage med mobilen :) hoppas bara att hon inte är lika livlig utanför magen!

Idag ska jag fara på mitt obligatoriska besök till lösviktshuset. Det är ju ett måste fredagar! Sen blir det bara att slänga sig i soffan och slöa hela kvällen. Kanske hyr en film också...

Ha en trevlig helg! :)

Tadaa!



Den här får jag väl lov att bjuda på...:) rund och go! Däremot får ni ursäkta mina "två navlar" som syns ännu tydligare då magen är såhär stor. Man var ung och dum som bestämt skulle ha piercing i naveln fast att den vägrade stanna kvar... Därav det feta ärret :/

Nu ska jag återgå till Desperate!

100 dagar!

Idag är det exakt 100 dagar kvar till beräknad förlossning! Räknaren jag har på startsidan är fel med en dag eftersom att vi blev flyttade på ultraljudet, vet inte riktigt hur man ändrar och har inte brytt mig om att ta reda på det heller.. :)
Jag kan inte fatta det, det är bara 100 dagar kvar tills vi får träffa våran bebis! Hoppas att den här sommaren kommer springa förbi! Det är ju inte så ofta man brukar vilja det.. :p

Johan tog ett kort på min mage framifrån igår, haha herregud säger jag bara... Nu har magen blivit till en riktig boll. Har fått en ordentlig kant nedanför brösten. Johan trodde att jag spännde magen då han såg på bilden sen :) däremot så kommer jag inte att bjuda på den bilden utan får isåfall be han att ta en ny ikväll. Var från en väldigt osmickrande vinkel, och så kul ska ni inte få ;)
Det börjar iallafall kännas ordentligt nu, det trycker massor mot revbenen då man har suttit en stund.. Och jag är ju inte direkt duktig på att sitta rakt heller.

Har haft turen att få träffa Emelie två dagar i rad den här veckan, både igår och idag. Det brukar inte hända så ofta eftersom att hon för det mesta är väldigt upptagen med skolan. Brun som en pepparkaka är hon och jag är riktigt avis! Själv är man ju nästintill genomskinlig, huvva :/
For även förbi Sofie idag på en kopp kaffe och så hämtade jag några papper. Är skönt att vi är så nära varann i våra graviditeter(skiljer bara 15 dagar..), så har man någon med samma "problem" och funderingar att prata med!
Vi funderar på att fara på den sista föräldrautbildningen imorgon som är förlossning.. Vågar man? Någon som varit där?

Ha en bra dag :)

RSS 2.0