1:a advent

Idag är det 1:a advent och i det här huset finns det då inget julpynt än så länge! Får se om jag ids fixa imorrn. Om jag ens hittar igen mina få julsaker som jag har! Behöver säkert nya ;)
Är ju inte alls så mycket för tomtar, men nån liten ängel eller så kan ju va fint!

Började iallafall och skulle ta julkort på Molly igår, fick 2 stycken. Sen var jag tvungen att ge upp. Varför ska ni få se sen :P
Får göra ett nytt försök imorgon!

Hade jättegärna velat fara på skyltsöndag idag, men orkade inte. Och så är det nog smart att jag är inne så mycket som möjligt med tanke på förkylningen. Men det är tråååkigt! Vi får se hur det ser ut imorgon om jag och Molly kanske kan fara och hälsa på hos någon :)

Här kommer bilderna.. Nu ska jag lägga mig i soffan igen!




Att vara tomte är inte alls kul!! :)

Grattis min stora älskling!



Grattis älskling på 25-års dagen!
Jag ska försöka att göra din dag så bra som möjligt, med lite gnäll :P
När du kommer hem från jobbet blir det tårta,fika och presenter.
Tack för att du är du. Puss!

Man ska inte ropa hej..

Nä för nu blev jag ju förkyld igen!
Nu kan det väl ändå inte bero på sprutan, eller inte vet jag? Men dunderförkyld är jag iallafall. Har dock inte fått någon feber än, och hoppas att jag slipper.

Ikväll har jag och Johan varit ute och ätit bara vi två på golden. Det var mysigt! Sen blev det hemgång för att se lite Idol. Men egentligen, fan va dåligt det är i år. Och ändå envisas jag med att se det! Är faktiskt ingen som jag fastnat för speciellt mycket, det ska väl vara Erik isåfall. Men mycket var väl att ta i. Skönt iallafall att Mariette åkte ut! Det var på tiden tycker jag :)

Imorgon ska vi ta julkort på Molly, har varit och köpt en tomteklänning åt henne idag. Hade ju en tomtedress sen tidigare, men den är alldeles för stor och dessutom lite väl pojkig. Men nu kommer hon bli så fin så!
Bjuder säkert på någon bild imorgon.

Nu ska jag plocka undan här hemma lite innan jag lägger mig. För det värsta jag vet är ändå när man vaknar på morgonen och det ligger saker överallt!

Vi hörs!

Idag är det torsdag.

Febern och snuvan gick över bara på en dag, riktigt uppskattat. Nu har jag bara ont i armen, men det går väl över snart antar jag. Igår var det ju meningen att vi skulle ha mammaträff här, men eftersom att jag var så dålig i tisdags så sa jag ifrån mig det så det blev hos Isa istället. Hade ju inte tänkt dit, men då jag blev frisk så fort så for vi ju givetvis. Dom bor i en jättemysig lägenhet på tunnan. Fast på helt fel sida av tunnan, en sida som jag inte ens visste fanns :) där fick vi blåbärskaka och latte, himla gott var det lilla som jag fick i mig iaf! Molly blev nämligen hungrig precis då vi skulle fika, och när hon tillslut hade ätit klart så började jag äta på min blåbärskaka igen, och lyckades då välta typ hela fatet över mig. Vilket resulterade i vaniljsås överallt :P klantigt, jomenvisst!

Sitter och tittar på isaform nu.. Kan inte bestämma mig för vilken tavla jag ska beställa! Fick presentkort därifrån i doppresent. Det finns ju så mycket fint! Funderar på en likadan som vi gav till Mira i namngivningspresent, fast i en annan färg, för den färgen som vi köpte verkar ha utgått. Den modellen heter "sessa", och det tycker jag stämmer in riktigt bra på våran lilla tjej!

Jag är förövrigt så grymt tacksam över att Molly sover så bra som hon gör! Vi har tur om man säger så.. Har ju börjat lägga henne ca 21.30-22.00 varje kväll och oftast så sover hon i sträck till iallafall 08.00, ibland t o m senare! Men snart så ska vi väl börja lägga henne lite tidigare, och då blir det väl inte lika långa sovmorgnar, men det kan ju vara värt att få lite mer tid över på kvällen också!
Nej här finns absolut inget att klaga på, Hon är världens snällaste tjej, så är det bara :) vi får väl se om jag får något slags straff nu för att jag skriver såhär ;)

Annars då? Jo hemmet behöver sig en rejäl omgång. Jag har inte orkat eller haft tid till att städa på evigheter, det låter ju lite äckligt. Men dammsugit har jag faktiskt gjort lite då och då, men däremot inte skurat. Det är tur att inte Sofie har varit här på ett tag. Haha :) eller så kanske jag måste bjuda hit henne, så får jag något gjort! Sofie är nämligen världens bästa "städerska". Hittar ni en dammtuss hemma hos henne är ni riktigt duktiga! :)
Nämen t ex nu, vad gör jag? Sitter vi datorn. Vad gör Molly? Sover. Nu har jag ett himla bra tillfälle till att städa här hemma. Men ids jag? Nja....
Tvätta måste jag iallafall göra! Vi börjar ha slut på handdukar, och det är ju ett måste att ha många sånna med en bebis i huset.

Ikväll var det meningen att jag och Sofie skulle ta en kvällsfika med Malla och Linnea. Men tyvärr så kunde inte Linnea pga av flytten. Så det får bli nästa vecka kanske. Men vi ska fara ändå, fast med Frida och Johanna. Så det blir kul! Är inte ofta jag är iväg på kvällen nuförtiden, speciellt inte utan Molly, och det behövs ju ibland :)

Nu kommer det som vanligt lite bilder på min lilla sessa!






Sådär ja, dags för lite tvätt då...

Happ..

Nu sitter jag här med 38,5 i feber och allmänt sliten. Det var ju mindre kul. Hoppas att det går över snart så att det då bara är biverkningar från sprutan och inget annat!

Johan ska och ta sin spruta idag kl 14.00, så vi får väl se om han blir lika däckad som mig.

Nu ska jag slå igång The proposal och bara slappa. Hejs!

Vaccinerad

Jajemän, nu har även jag tagit detta omtalade vaccin. Så sitter här just nu med väldigt ont i armen och en massa snuva.. Yrseln har nästan gått över, men tidigare idag var det illa. Skulle gå ut genom ytterdörren, men hade inte öppnat den, så då slog jag huvudet(pannan..) i dörren. Då kan man ju undra vad det är för fel på en! :)
Jaja, skratta fick jag då, och svära lite... :)

Hade tänkt se film i min ensamhet, The proposal. Men tror faktiskt att jag skiter i det och lägger mig istället.

Lillan har börjat titta på sin lilla hand :)

Haha, lillhjärtat

Titta vad jag kan!(med lite hjälp av mamma...)


Vad händer imorgon!?

Dopet i bilder

Har fått lite bilder från dopet nu, så bjuder på några!












Tack och hej! :)

Så skönt!

Vi klarade det, dopet gick jättebra och Molly skötte sig hur bra som helst. Jag hade kanske t o m önskat att hon varit vaken liiite mer, men man kan ju inte få allt! :) Jag brände iallafall inte upp hela stället då jag skulle tända ljuset, och inte missade jag heller dopskålen då jag skulle hälla upp vattnet :P var riktigt nojig över att det skulle hända. Haha.
Nämen, jättetack till alla er inblandade.. Det blev ju jättebra det där :)

Tog faktiskt inte en enda bild själv, så jag väntar på att få bilderna från mamma så ska ni få se!

Nu ska jag bara lägga mig i soffan och slöa hela kvällen, är helt slut. Men först ska jag äta "middag", smörgåstårta. Blev över en del, men det gör inte mig nått! :)

Vi hörs!

Hur ska jag hinna!?

Börjar få lite småpanik... Har en massa saker ogjort gällande dopet.

- Baka en till omgång dumlekakor
- Göra 4 st tårtor
- Köpa servetter och säkert nåt annat som jag glömt
- Fixa uppläggningsfat, tårtfat och fler tårtspadar
- Köpa kläder som jag ska ha på mig
- Färga håret
- Köpa strumpbyxor och en finare body som Molly ska ha under klänningen
- Stryka banden och trä in dom i dopklänningen


Har säkert glömt nåt också...
Men självklart förstod jag ju att den här stressen skulle komma. Och jag får ju bara skylla mig själv, för det här är jag i ett nötskal. Ska alltid spara allt till sista sekunden. Tårtorna går ju inte att göra så mycket åt, dom måste man ju göra samma dag, iallafall dekorationen på dom. Jag och mamma får det minst sagt stressigt på lördag!
Dessutom måste vi ju även hinna klämma in att fara dit och duka, och hämta smörgåstårtorna. Kan ju tillägga att dopet börjar kl 14.00.
Hoppas verkligen att lokalen är ledig fredagkväll så att vi kan göra bort det då!

Imorgon är vi bjudna på palt hos Johans mormor, jag tror faktiskt inte att jag kommer hinna följa. För det är nog min enda chans till att hinna färga håret. Johan har nämligen träning senare på kvällen. Och jag kan ju inte direkt göra det medans jag är själv med Molly ifall hon skulle bli grinig just då.. Gjorde det misstaget en gång, och det var inte kul. Så jag har lärt mig om man säger så :)

Nä nu är det dags för sängen igen. Imorgon kan vi nämligen inte sova lika länge som vi brukar, för kl 11 ska vi befinna oss hos Sofie..
Hejs!

Imorgon!!

Imorgon ska det promeneras. Nu jävlar måste jag bli bättre på att ta mig, och framförallt Molly ut på promenader! Men det är ju så grymt trist väder, jag hatar regn och slask. Usch. Vet att jag inte precis är gjord av socker, men det finns ju betydligt trevligare väder att gå i. Det kallar jag en ganska bra ursäkt.. :P
En annan sak som också är tråkig är att promenader blir betydligt trevligare med sällskap, eller om man har något mål att gå till. Men va tusan, alla mina morsor bor ju på djupviken. Och dit är det en alldeles för lång bit att gå för min smak, speciellt då jag måste gå hem också.

Och nu till nåt helt annat. Har helt glömt bort att lägga in bilder från i torsdags då vi var hos Linnea, hade ju faktiskt med mig kameran då, så lite bilder fick jag!


Stor & liten - Theo & Molly


Söta Nellie!


Snyggingar :)


Molly och Herman sover gott..


Theo i mitt knä :)

Avslutar väl det här inlägget på samma sätt som gårdagens... Godnatt!

Då var helgen över..

Jag har sagt det förr, men säger det igen. Helgerna går så sjukt fort!
Den här helgen har iallafall verkligen gått i lugnets tecken. Har inte blivit många knop gjorda faktiskt, men skönt har det varit.
I fredags gjorde jag en jättegod middag till mig och Johan(måste ju skryta lite...). Det blev en gryta med fläskfilé, pirripirrikorv och en massa grönsaker. Och så ris och vitlöksbröd till det. Johan drack ett glas vin(!) till maten, men jag nöjde mig med Cola :) jag kommer aldrig i hela mitt liv att lära mig dricka vin, det är jag helt säker på! Usch, varför tycker folk om det där sura eländet!? :)
Johan står fortfarande fast med hans åsikt om att det var gott, men jag tror att han ljuger.. ;)
För ungefär ett år sen skulle han leka lika vuxen och satt och tvingade i sig whiskey någon gång då och då. Men det har han nu erkännt att det inte alls var gott! Så därför har jag denna misstanke.. :)
Hursomhelst, efter middagen blev det såklart Idoltittande och mys framför tvn hela kvällen.

Igår var jag och mamma på stan, köpte en klänning till Molly som hon ska ha på dopet. Och så lämnade jag tillbaka lite kläder som jag köpt åt mig själv för ett tag sen. Jag är riktigt duktig på att köpa hem det ena och det andra och så får det hänga i påsar i garderoben, inte så jättesmart. Dessutom så provar jag oftast inte kläder innan jag köper dom, utan gör det hemma. Och så kan det dröja flera dagar innan jag ens gör det, så för det mesta hinner tiden för öppetköp gå ut, och det blir ju ganska dyrt i längden då det är kläder jag inte använder. Måste skärpa mig med det!

Veckans planer.
Måndag: Träffa Emelie.
Tisdag: Anna kommer hit(tror jag?) och halv 6 ska vi träffa prästen.
Onsdag: Mammaträff hos Frida.
Torsdag: Mammaträff hos Sofie.
Fredag: ? Baka till dopet, och göra tårtor.
Lördag: Dopet
Söndag: ?

Nej nu ska jag krypa ner i sängen! Godnatt :)

Sötunge!




Du är världens finaste!

Lite rutin

Har haft väldigt svårt för det här med att lägga Molly en viss tid varje kväll.. Men nu ska jag bannemig ge det ett nytt försök. Det krävs ju lite bättre och mer planering bara, men det måste ju funka. För några veckor sen så började hon själv med att bli trött och vilja sova kring 22 tiden, det slutade hon dock med och började istället att vara vaken till 12 och ibland senare. Men nu jäklar ska vi ge det ett nytt försök! Har börjat lägga henne 22 nu igen, och det funkar jättebra. Förra natten sov hon från då och till 08.00! Så jag hoppas på en lika bra natt inatt.
Jag gillar nämligen också att sova :P

Idag har jag rensat bland hennes kläder, det var faktiskt lite sorgligt ändå. Är ju bara kläder, men alla dom där små små kläderna kan man ju relatera till vissa känslor som man hade där alldeles i början. Första plaggen hon fick på sig efter hon föddes, det hon hade då vi for hem, ja ni förstår.
Hursomhelst, nu efter den enorma rensningen så behövs det verkligen en påfyllning i hennes garderob. Men det gör inte mig nåt! :)
Tror att jag ska fara på stan på fredag utan Molly, mormor tyckte att det lät himla bra så får hon vara med henne i några timmar! :) ska iallafall köpa någon söt klänning som hon kan ha på dopet hade jag tänkt. Och så måste ju även jag ha nånting lite finare till då. Det börjar ju faktiskt närma sig, lite drygt en vecka kvar bara..

Nä nu har jag ätit klart min filtallrik, så nu ska jag kolla vidare en liten stund till och sen blir det sängen...
Så godnatt! :)


Sitter hos pappa :)


Ny design

Som ni kannske ser så har jag fått en betydligt finare blogg :)
Är min duktiga mamma som har fixat den. Jättetack!

Sitter just nu och väntar på henne, alltid trevligt med lite besök. Molly ligger och sover, som vanligt :P
Vi har verkligen fått en bebis som gillar det här med att sova.. Igår somnade hon 22.30 och vaknade inte förrän 8.45 imorse! Helt otroligt. Jag själv var uppe halv 8, så jag hann med en del innan hon öppnade sina vackra blå för lite mat..
Men såklart så hinner jag ju oroa mig ändå, tänker typ att det är nå fel då hon sover så mycket och så länge i sträck. Men jag måste nog försöka att släppa den oron.

Ikväll kommer tjejerna hit, vi ska ha lite födelsedagsfika för mig och Johanna. Blir kul att ses allihopa!

Nu - dagens andra kaffekopp. Hejj!

Två månader!

Idag är det hela två månader sen Molly och Theo föddes! Nu låter det ju lite som att jag fått tvillingar, men riktigt så är det ju inte. Theo är ju då alltså Sofies "lilla" kille som säkert dom flesta redan vet :)


Snyggingarna på besök hos Emma & Hugo igår :)

Ja som sagt så var vi ju då och hälsade på Emma igår. Lika trevligt varje gång vi ses, även fast vi var få den här veckan. Kul dock att vi fått ett eller två tillskott nu till våran lilla mammgrupp.. Isa och Silas. Så nu har Mira någon mer jämnstor att härja med ;)
Idag har vi också varit på mammaträff, fast med Sofie, Linnea och Malin. Riktigt kul att vi börjat träffas tycker jag! Synd bara att jag inte hade med mig kameran idag, får försöka att komma ihåg den till nästa torsdag istället. Försov mig faktiskt rejält imorse så jag får ta och skylla på det! :)
Hade jag vetat hur man länkar till någons blogg så hade jag nu länkat till Malins, men tyvärr så har jag inte förstått mig på det där ÄN.. Så ni som brukar kika på hennes blogg tycker jag kan göra det nu också, för där finns en bild på alla bebisar från idag :)

Förresten så var vi ju och vägde Molly i tisdags. Nu stannade vågen på 4145g och så har hon blivit 56cm lång.. Älskade lilla barn!

Nej nu ska jag bänka mig framför det utomordentligt töntiga programmet "Mammas pojkar". Riktigt patetiskt men kul ändå ;)

Tjing!

Kärlek


RSS 2.0